EINDHOVEN - Na vijf overwinningen op rij heeft Almere City FC vrijdagavond weer eens een wedstrijd verloren in de Keuken Kampioen Divisie. FC Eindhoven was met 3-1 te sterk voor de ploeg van Alex Pastoor.

Almere City beleefde een prima start in het Jan Louwers stadion. Aanvoerder Tim Receveur bracht de gasten met een mooie volley al na zes minuten op voorsprong. De thuisploeg kwam tien minuten voor rust via Charles Andreas Brym op gelijke hoogte. De Canadees schoot de bal fraai via de onderkant van de lat binnen. FC Eindhoven drukte na deze gelijkmaker door en kwam nog voor rust ook op voorsprong via een tweede treffer van Brym.

De ploeg van Pastoor kreeg na rust een nieuwe tegenslag te verwerken. Doelman Nordin Bakker liet een bal los, nadat hij omver werd gelopen in zijn doelgebied. Van der Sande schoot vervolgens van dichtbij de 3-1 binnen. Ondanks hevige Almeerse protesten keurde scheidsrechter Martens de treffer goed. Ondanks aandringen van de Almeerders bleef FC Eindhoven op de been en nam de derde plaats over van Excelsior. Almere City is ondanks de nederlaag nog altijd kansrijk in de vierde periode.