ALMERE - Almere City FC is er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2018 van een feestelijk randje te voorzien. De ploeg van trainer Michele Santoni deed qua veldspel niet onder voor Jong Ajax, maar de beloften uit Amsterdam gingen uiterst efficiënt met hun kansen om: 2-3.

Door de blessures van Damon Mirani en Faris Hammouti moest Santoni net als vorige week bij Sparta puzzelen in zijn defensie. Radinio Balker, de aanvoerder van Jong Almere City FC, en Delvechio Blackson namen in het hart van de verdediging plaats. Na redelijk gelijk opgaande openingsminuten waren het de gasten die de score openden. Uit een hoekschop ontstond er een scrimmage voor het doel van Timo Plattel, waarna Gravenberch de bal kon binnenwerken.

Net op het moment dat City in de wedstrijd groeide – en Torino Hunte zijn inzet van de lijn gehaald zag worden – sloeg Jong Ajax opnieuw toe. Na een aanval met een paar splijtende passes tikte Vaclav Cerny de 0-2 binnen. Tot opluchting van de supporters in het uitverkochte Yanmar Stadion kopte Stijn Meijer vlak voor rust uit een afgemeten voorzet van Delvechio Blackson de 1-2 tegen de touwen.

Hoewel de Almeerders na rust gedoseerd de aanval zochten, kregen Moustapha Seck, Receveur en Yoeri Loen kansjes op de gelijkmaker. Die viel niet, terwijl Jong Ajax de eerste echte mogelijkheid na rust wel benutte. De ingevallen Dennis Johnsen was scherp bij een vrije trap en tikte beheerst de 1-3 binnen.

Daarmee was het echter nog niet gedaan in het Yanmar Stadion. Receveur bracht de spanning terug door de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten, waarna City er een slotoffensief uit wilde persen. Kaj Sierhuis leek dat te verpesten toen Jong Ajax na vermeend hands van Balker (hij kreeg de bal in zijn gezicht) een strafschop kreeg. De spits zag zijn inzet echter gekeerd worden door doelman Timo Plattel. Omdat Bram van Vlerken een minuut voor tijd aangeslagen het veld moest verlaten en Santoni al zijn wissels al had gebruikt, stonden de Almeerders in de slotminuten met een man minder in het veld.

In de zes minuten blessuretijd die volgden bleek City niet meer in staat de gelijkmaker te produceren.

Almere City FC - Jong Ajax 2-3 (1-2)
11. Gravenberch 0-1