ALMERE - Uit meer dan 200 aanmeldingen selecteerden buitenwinkel Bever en Fun Forest Almere 12 koppels die afgelopen zaterdag 6 juli een dag en een nacht kriskras door, langs en om Almere heen op zoek gingen naar de mooiste plekjes. Lopend, per kano, op de mountainbike en klimmend door de bomen. Vermoeid maar nog stuiterend van enthousiasme keerden de deelnemers zondagochtend terug van hun eerste micro-avontuur*. “Ik wist niet dat op avontuur gaan in eigen land zo gaaf kon zijn,” aldus David, die samen met zijn 12-jarige zoon aan de expeditie heeft meegedaan.

Buiten zijn is goed voor iedereen
Na zelf al tal van micro-avonturen te hebben beleefd, wilde Fred, storemanager Bever Almere, ook zijn stadsgenoten laten zien dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen voor onvergetelijke momenten en spannende belevenissen. Fred: “We hebben het allemaal heel druk. Routine, rush, ratrace; je kent het wel. Eens in de zoveel tijd voel ik de drang om daaraan te ontsnappen. Liefst op een manier waarvoor ik niets méér nodig heb dan wat ik al in huis heb, zodat ik naar buiten kan wanneer ik wil. Een soort minivakantie. Het was heel gaaf om samen met Fun Forest dit weekend aan deze groep mensen te laten zien dat buiten nooit ver weg is. Dit soort kleine avonturen waarvoor je niet veel spullen, tijd of geld nodig hebt, kunnen je evengoed een ‘wauw-gevoel’ geven.”

Avontuurlijk Almere
Dat de omgeving van Almere zo avontuurlijk kan zijn, was voor alle deelnemers een verrassing. En ook de variatie in activiteiten en het gegeven dat op avontuur gaan zo eenvoudig en voor iedereen bereikbaar is. David: “Toen mijn zoon voorstelde om ons op te geven voor deze trip, dacht ik eerst dat micro-avonturen iets voor ervaren kampeerders en buitenmensen was, maar ik heb dit weekend ontdekt dat het voor iedereen geschikt is. Het was enorm leuk om samen de natuur in te trekken, vuur te maken en onder de sterren te slapen. Wij zijn fan. Mijn zoon is volgens mij zelfs al druk om ons volgende avontuur in te plannen. Ik ben benieuwd of mijn vrouw en jongste zoon het aandurven om met ons mee te gaan.”

Wil je ook op micro-avontuur? Bereid je dan altijd goed voor. Voor persoonlijk advies ga je naar Bever Almere op de Schutterstraat 20–22.