ALMERE - Na maanden trainen en het spelen van oefenwedstrijden, tegen teams uit verschillende regio's en klassen, was er dit weekend dan eindelijk het moment waar de senioren van Rugby Club Bulldogs Almere zo lang naartoe hebben geleefd, de start van de competitie.


De start met een verjongd groot fit team, waarin spelers zich de afgelopen tijd intensief hebben kunnen voorbereiden. Deze eerste seizoenswedstrijd tegen het team Rush uit Schagen beloofde direct een spectaculaire start te kunnen worden. In voorgaande jaren waren deze ontmoetingen, zware wedstrijden. Daar komt bij dat de ploeg uit Noord Holland afgelopen seizoen als tweede wist te eindigen en daarmee nipt een promotie mis was gelopen.

Een eerste wedstrijd van het seizoen en direct spelen met de nieuwe aangescherpte corona maatregelen, gaf de club een heel dubbel gevoel. Waar Rugby Club Bulldogs de afgelopen weken veel support op had weten te trommelen om het team in de oefenwedstrijden naar een overwinning te juichen, was het beeld deze week het tegenovergestelde. Binnen de hekken is het door de landelijke RIVM maatregelen nu verboden publiek te ontvangen. Daardoor was het decor waar tegen werd gespeeld er een van lege stille zijlijnen en tribunes met een donkere kantine. Aan de andere kant is de club en zijn spelers blij dat er toch samen kan worden gesport, met het team dat de afgelopen maanden tot een hechte eenheid is gesmeed. Vanaf de openbare weg was het voor een hele kleine groep rugby fans toch mogelijk een glimp van de wedstrijd op te vangen. Na een uur warming up, werd stipt 13:00 uur gefloten voor de aftrap. Almere speelde de eerste helft met de wind in het gezicht. De sterke wind die kicken van de bal en gooien over grote afstanden moeilijk maakte.

Het keiharde trainen wierp vanaf de eerste minuten zijn vruchten af. Vol vuur en energie ging het team uit Almere uit de startblokken en de eerste score was al binnen enkele minuten een feit. Teamgenoten wisten elkaar deze wedstrijd op te zwepen, waardoor tackles hard en laag werden geplaatst, de scrum veelvuldig werd gewonnen en Rush regelmatig tegen een menselijk Almere muur aanliep.

Rugby Club Bulldogs liep de eerste helft uit en ook bij de start van de tweede helft waren zij de bovenliggende partij. Door vermoeidheid slopen er bij het team uit Almere wat foutjes in, waaruit Schagen punten wist te scoren. Almere was wakker genoeg om de wedstrijd niet te laten kantelen. Met de laatste energie werd nog even vol gas gegeven en wist Almere uit te lopen naar de eindstand 48 – 12.