ALMERE - Hoe faciliteren wij het best een leven lang rugbyen en hoe kunnen wij zorgen dat rugby voor iedereen is, zijn thema’s die ook bij Rugby Club Bulldogs Almere hoog op de agenda staan.

Landelijk kwam afgelopen seizoenen steeds vaker naar voren dat er in Nederland een groeiende groep spelers is die nog wel de behoefte heeft zo nu en dan een stevig potje te rugbyen, maar waarvoor de huidige bestaande competitievorm te veel van de tijd eist voor het gezinsleven of andere verplichtingen. Ook in Almere hebben we door de jaren heen een grote groep jongens en meisjes zien opgroeien met rugby, waarvan een deel door verschillende redenen de sport niet meer speelt. Voor mensen die de rugbysport koesteren, die op een manier nog wel willen spelen en graag zo nu en dan present willen zijn bij een gezellige derde helft, maar het niet ziet zitten om gelijk weer twee keer per week te komen training en elke zondag te spelen, is er een social rugby “competitie” opgestart. Vanaf seizoen 2020/2021 is het ook bij Rugby Club Bulldogs Almere mogelijk op die manier het rugby weer op te pakken en gewoon gezellig een balletje te kunnen gooien. Bij social rugby worden er flexibel wedstrijden georganiseerd op zaterdagen en is er geen competitie met rangen en standen. Bij Rugby Club Bulldogs Almere is het voor de social-leden ook mogelijk om gebruik te maken van de reguliere trainingen op dinsdag en donderdag van 20.30 tot 22.00 uur en dat voor een zeer schappelijke contributie. Direct na de aankondiging heeft zich een grote groep geïnteresseerden gemeld bij de vereniging op het Fanny Blanker Koen Complex in Almere.

Naast het opstarten van een social senioren team, start Rugby Club Bulldogs Almere dit seizoen ook een programma voor de allerkleinste sporters. Voor kinderen jonger dan 6 jaar is er een Guppenteam in het leven geroepen, waar kinderen op zeer speelse manier bekend worden gemaakt met de mooie sport, waarbij speelvreugde natuurlijk het belangrijkst is. De trainingen zijn op zaterdagochtend en ook hier ziet de rugbyvereniging het aantal deelnemers snel groeien.

Met het opstarten van deze twee nieuwe rugby mogelijkheden wil Rugby Club Bulldogs Almere bijdragen aan een leven lang sporten in de stad