ZAANDAM/AMSTERDAM - De Dam tot Dam FietsClassic is één van de evenementen van De 6 van Lotto. Op zondag 17 september doen er daarom ook twee teamleden van Team LottoNL-Jumbo mee; Dylan Groenewegen en Martijn Keizer. De profrenners gaan samen met 6.000 fietsers van start op de Dam in Amsterdam, om vervolgens via de passage door de IJtunnel alle dammen van Noord-Holland te ontdekken. Ook meefietsen van dam tot dam? Schrijf je dan uiterlijk 4 september in via www.damtotdamfietsclassic.nl.

Voor Groenewegen, de geboren Amsterdammer, is het een thuiswedstrijd. Na een druk seizoen, met als hoogtepunt de winst van de laatste etappe van de Tour de France, kan hij tijdens de Dam tot Dam FietsClassic de benen goed losfietsen. Bij de start is hij aanwezig samen met collega wielrenner Martijn Keizer. Hij gaat daarna van start door de IJtunnel en je kan de ploeggenoten van Team LottoNL-Jumbo tegenkomen bij één van de vele plaatsen met ‘dam’ in de naam.

Inschrijving sluit

Zondag 17 september is een uitgelezen kans om door de IJtunnel te fietsen, wat maar één keer per jaar mogelijk is. Voor de duizenden fietsers is dit een onvergetelijke ervaring. De rest van de route is minstens zo indrukwekkend. De start en finish zijn naast het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. De routes over 40, 60, 85, 105 en 150 km doorkruizen heel Noord-Holland. Plaatsnamen als Edam, Durgerdam, Obdam en Schoorldam worden gepasseerd.

De inschrijving sluit maandag 4 september en inschrijven is mogelijk via www.damtotdamfietsclassic.nl