ALMERE - Black Friday staat normaliter symbool voor de start van het feestseizoen. Voor Almere City FC werd het ditmaal echter een vrij troosteloze dag. De Almeerders hoopten na de nederlaag tegen TOP Oss de rug te rechten tegen FC Dordrecht, maar in het eigen Yanmar Stadion bleef de equipe van trainer Michele Santoni, die het duel met tien man eindigde, steken op een 1-1 gelijkspel. Daarmee werden dure punten gemorst in de jacht op een topklassering in de Keuken Kampioen Divisie.

Sinterklaas is pas een kleine week in het land, maar vrijdagavond voelde het toch al een beetje als pakjesavond. Voorafgaand aan de wedstrijd maakte Sint Ally een ronde door het stadion en na een kwartier mocht Kevin Luckassen zelfs een cadeautje uitpakken. De spits, die de voorkeur kreeg boven Edoardo Soleri, zette goed druk op doelman Janssen en zag zijn inzet beloond worden. De goalie slaagde er niet in om een te korte terugspeelbal vakkundig weg te werken, maar schoot hard tegen Luckassen op. Met flinke vaart knalde het leder tegen de touwen: 1-0.

Na de levendige eerste helft vielen er in het tweede bedrijf lange tijd weinig hoogtepunten te noteren. De kansen waren schaars en het eerste noemenswaardige moment was na 67 minuten een opstootje tussen Luckassen en Lewis Montsma. Beide spelers werden daarvoor op de bon geslingerd. Binnen enkele seconden kreeg de spits van Almere City FC echter ook zijn tweede gele kaart voorgehouden door arbiter Mulder. Luckassen werd verweten dat hij bleef doormekkeren tegen de Schapenkop.

Het gevolg was dat City het laatste kwart van de wedstrijd met een man minder in het veld stond en daarvoor kreeg de equipe van Santoni vrij snel de rekening gepresenteerd. Hoewel de gasten nog nauwelijks gevaar hadden gesticht, viel een van richting veranderd schot van Oussama Zamouri pardoes achter de kansloze doelman Plattel. Dat Bram van Vlerken even daarvoor ook al geblesseerd uitviel, maakte de gemoedstoestand van de Almeerders er niet beter op.

In ondertalsituatie was Almere City FC niet meer bij machte de defensie van Dordt te slechten. Dat hoofdtrainer Santoni een minuut voor tijd ook nog met rood werd weggestuurd zorgde ervoor de avond in mineur eindigde. De eerstvolgende mogelijkheid om het goede gevoel terug te krijgen is volgende week vrijdag. Dan gaat City op bezoek bij SC Telstar.

Almere City FC - FC Dordrecht 1-1 (1-0)
15. Luckassen 1-0
72. Zamouri 1-1