ALMERE - Jong Almere City FC heeft voor het eerst in 2019 gewonnen. Na één gelijkspel en vier nederlagen, vierde de jongelingen van hoofdtrainer Ivar van Dinteren zaterdag een 2-0 overwinning op G.V.V.V. Veenendaal. Een hoofdrol was weggelegd voor Kenneth Aninkora, die na lang blessureleed zijn rentree maakte.

De eerste helft veert het publiek alleen op bij een spectaculaire vrije trap van Nicky van Hilten. De ervaren verdediger krult de bal net buiten de 16 om het muurtje heeft ziet de bal precies via de kruising terug het veld in stuiteren. Een 0-0 gelijkspel bij rust is het gevolg en dat is in het verleden een score gebleken die in de tweede helft negatief uitpakt voor Jong Almere City FC.

Op de zonnige voetbalmiddag in februari keert het tij echter. Dankzij Kenneth Aninkora. De aanvaller maakt na bijna een jaar blessureleed zijn rentree en is dé verhaallijn tegen G.V.V.V. Amper tien minuten staat hij in het veld als hij de bal diep inspeelt in de punt en via een geniaal hakje krijgt teruggespeeld. Aninkora twijfelt geen moment en verschalkt met een geplaatst schot keeper Johan Jansen. De goal wordt in stijl gevierd, waarbij de hele selectie zich op de aanvaller stort.

G.V.V.V is niet bij machte daar iets tegenover te stellen en is geen schim van de ploeg die in de uitwedstrijd nog met 4-2 overheerste. Jong Almere City FC weet de wedstrijd daarna -hetzij met enige moeite- in het slot te gooien. Kyvon Leidsman raakt eerst nog van dichtbij de paal, maar ziet een minuut later hoe teamgenoot Van Hilten wel trefzeker is.

Volgende week reist Jong Almere City FC af naar Sportpark De Westmaat voor het treffen met IJsselmeervogels.