ALMERE - Agil Etemadi keert terug bij Almere City FC. De keeper komt over van Eredivisionist De Graafschap. Beide partijen kwamen gisteravond laat tot overeenstemming voor een contract van 2,5 seizoen. Etemadi meldt zich deze ochtend al voor de eerste training van zijn nieuwe werkgever.

Etemadi stond eerder tussen 2013 en 2016 onder contract bij Almere City FC, waarbij hij zich de laatste twee seizoenen ontpopte tot basisspeler. Almere City FC haalde de doelman destijds terug uit Iran, het land waaruit hij als zesjarig jochie emigreerde naar Nederland en waar hij ook na zijn Almeerse periode voor even terugkeerde.

Bij Almere City FC stond Etemadi in totaal zeventig keer onder de lat. Sinds 2017 is hij doelman bij De Graafschap, waarmee hij in 2018 via de nacompetitie naar de Eredivisie promoveerde. Etemadi werd in december eerste keuze onder de lat in Doetinchem. Tijdens zijn laatste wedstrijd tegen Vitesse werd hij verkozen tot Man of the Match.

Technisch directeur Robert Maaskant en algemeen directeur John Bes zijn blij met de komst van de Iraniër: ,,Met Etemadi hebben wij een buitenkans om een keeper toe te voegen, die heel graag wil terugkeren naar een vertrouwde omgeving en die bovendien heel graag een bijdrage wil leveren aan de ambitieuze doelstellingen van de club binnen en buiten de lijnen. Hij is bovendien een speler die een brok energie en enthousiasme met zich meebrengt."

Etemadi: ,,Almere City FC is altijd goed voor mij geweest en ik bewaar warme herinneringen aan de club. Bij mijn vertrek heb ik gezegd dat ik ooit zou terugkeren en dat moment is nu gekomen. Ik heb er onwijs veel zin in. Wanneer je je plek als eerste keeper in de Eredivisie opgeeft om een meerjarig contract in Almere te tekenen, dan is dat denk ik veelzeggend. Ik ken de ambities van de club en wil graag mijn steentje bijdragen om die ambities waar te maken.”