ERMELO - Jong Almere City FC heeft het in een vermakelijk duel af moeten leggen tegen de nummer twee van de Derde Divisie Zaterdag. In Ermelo wint DVS’33 met 5-2 van de beloften, namens wie Jesper Vos en Kenneth Aninkora de eretreffers maken.

Het duel in Ermelo kent een vermakelijk eerste bedrijf. Dat levert dan ook al binnen tien minuten kansen en goals op voor beide partijen. Eerst komt DVS op voorsprong via oud-Eredivisiespeler Soufyan Moro. Zijn schot vanaf een meter of 20 wordt vlak voordat Stijn Keller redding kan brengen nog beroerd door een City-verdediger, waardoor de Almeerse sluitpost kansloos is. Lang hoeven de Almeerders echter niet te treuren om de vroege tegenslag, want nog geen twee minuten later is Jesper Vos trefzeker aan de andere kant. Een vrije trap van Samuel Brobbey wordt nog gekeerd door de Ermelose doelman, maar de centrale verdediger werkt de rebound alsnog binnen.

Na ruim twintig minuten voetbal komt de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Een sterke dribbel van Benjamin Roemeon brengt de bal bij Olivier Pilon die simpel binnenschiet en aantekent voor de 2-1. Toch weet DVS’33 Ermelo ook deze voorsprong niet tot de rust vast te houden en daarvoor is Kenneth Aninkora verantwoordelijk. De sowieso sterk acterende buitenspeler is, met onder andere een geplaatst afstandsschot, al gevaarlijk geweest voor hij kort voor rust de 2-2 maakt. Dat doet hij vanaf de strafschopstip, nadat hij zelf gevloerd werd bij het binnenkomen van het strafschopgebied.

In de tweede helft pakken de Ermeloërs voor de derde keer de voorsprong. Een voorzet van Olivier Pilon wordt vrij binnengekopt door Joshua Patrick. DVS krijgt vervolgens ook kansen om die voorsprong uit te breiden. Eerdere doelpuntenmaker Soufyan Moro is onder andere dichtbij met een geplaatst schot dat slechts centimeters naast gaat.

Toch blijft Jong City bij vlagen uitstekend spel vertonen. Een sterk staaltje aanvallen via knap draaien van Kenneth Aninkora, bekeken doortikken van Ayouba Kosiah en een goede dribbel van Samuel Brobbey wordt bijna bekroond met een doelpunt, maar laatstgenoemde schiet net naast.

Uiteindelijk is het wel DVS’33 Ermelo dat opnieuw tot scoren komt. Olivier Pilon maakt zijn tweede van de middag als hij na slordig balverlies in de Almeerse defensie een balletje breed van Benjamin Roemeon tegen de touwen schiet. Na die 4-2 zet Jong Almere City FC nog wel stevig druk, maar creëert het weinig kansen meer. Na een rappe counter wordt de marge door DVS zelfs nog verder uitgebreid. Rafaël Uiterloo tikt de bal op aangeven van Benjamin Roemeon simpel binnen.

Door deze verliespartij zakt Jong City een plaatsje op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag, waar het nu tiende staat. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op de rol als HSV Hoek de gang naar het Yanmar Stadion maakt. De wedstrijd begint om 15:00 uur en is vrij toegankelijk voor seizoenkaarthouders. De prijs van een los ticket is 5 euro.