ALMERE - Helaas zijn de club-nieuwjaarsborrels, door de landelijk geldende veiligheidsmaatregelen, dit jaar niet mogelijk. Dit soort sociale aspecten zijn wel van zeer groot belang voor de amateurverenigingen in de stad.

Ook bij de familievereniging, Rugby Club Bulldogs Almere, is dat het geval.De club kwam met een geweldig alternatief, om contact met de leden te blijven houden en clubvrienden een leuke middag te bezorgen.

Enkele vrijwilligers ontwikkelden een digitale rugby-bingo-quiz. Gelukkig zijn er op het internet mooie digitale oplossingen te vinden om zoiets soepel te kunnen organiseren. Daarmee konden de deelnemers niet alleen life de bingo op het scherm volgen, maar kon men ook elkaar zien en horen. In de middag waren het de jeugdleden die deelnamen aan de Bingo-quiz, na wat uitleg over het spel, de rijtjes en de volle bingokaart.

Op zaterdagavond konden de senioren aanschuiven. Nadat de voorzitter van de club de leden een goed, sportief, maar bovenal gezond 2021 had toegewenst ging een hilarische avond van start. Bij een foute Bingo moet er als gewoonlijk gezongen worden en gezongen is er. Met 175 deelnemers kan de Rugby Club van een groot succes spreken.

Deze echte familie spelletjes-dag, als alternatief op de nieuwjaarsborrel, heeft fantastisch meegeholpen aan het saamhorigheidsgevoel bij de rugbyvereniging.