AMSTERDAM - Desiree van Lunteren gaat Ajax verlaten. De 25-jarige middenvelder van de Ajax Vrouwen speelt vanaf volgend seizoen bij het Duitse SC Freiburg.

Van Lunteren (Almere, 30 december 1992) voetbalt sinds 2012 bij Ajax. Ze speelde in totaal 166 wedstrijden voor de Ajax Vrouwen en scoorde 67 keer. Bovendien is zij de maakster van de allereerste Ajax-goal in de geschiedenis. Dit seizoen deelde ze het aanvoerderschap met teamgenoot Loïs Oudemast.

Zes jaar Ajax
In de 6 seizoenen bij Ajax won Van Lunteren diverse prijzen. Zo werd de KNVB beker 3 keer binnengehaald, de afgelopen 2 jaar in combinatie met het landskampioenschap (de ‘dubbel’). Ook werd ze uitgeroepen tot sportvrouw van 2017 in zowel Amsterdam als haar geboorteplaats Almere, nadat ze vorig jaar in eigen land Europees kampioen werd met de Oranje Leeuwinnen.

Van Lunteren stond nog 1 jaar onder contract bij Ajax, maar heeft er toch voor gekozen een avontuur in het buitenland aan te gaan. Ze heeft inmiddels een contract bij SC Freiburg getekend.