ALMERE - Almere City FC zit in de hoek waar de klappen vallen. De Almeerders vochten zich na een 2-0 achterstand tegen FC Twente knap terug in de wedstrijd, maar een cruciale beslissing van de arbitrage in het nadeel van de thuisploeg leidde ertoe dat de equipe van trainer Michele Santoni niet op gelijke hoogte kwam. Enkele minuten later beslisten de tukkers het duel in hun voordeel: 1-3.

De gasten uit Enschede namen in het eerste bedrijf een 0-2 voorsprong. Cantalapiedra Aitor (kopbal) en Tom Boere (intikker na goede aanval) waren trefzeker. FC Twente had in die periode ook een licht veldoverwicht, maar dat nam niet weg dat City er af en toe ook gevaarlijk uit kwam. Zo strandde een voorzet van Kevin Luckassen in de doelmond en had Joël Drommel veel moeite met een verrassend afstandsschot van Stijn Meijer.

Na rust kwamen de Almeerders een stuk beter uit de startblokken en leverde de eerste aanval direct een goal op. Uit een afgemeten voorzet van Moustapha Seck kopte Meijer op fraaie wijze raak en bracht daarmee de aansluitingstreffer op het scorebord.

In de daarop volgende minuten knokte City zich terug in de wedstrijd en na een uur spelen leek de equipe van Santoni opnieuw toe te slaan. Meijer dook op voor het doel en werd bij het passeren van doelman Drommel op enkelhoogte neergehaald. Arbiter Blank wuifde het voorval echter weg en dat bleek achteraf een cruciale beslissing. Tien minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in.

Uit een hoekschop van de gasten wist Etemadi de bal in eerste instantie nog op de lat te tikken, maar in de rebound schoot Nacho wel hard raak. Hoewel City onder meer via een schot van James Efmorfidis (uit de kruising gehaald) en een kopbal van Mirani (van de lijn gehaald) nog wel gevaarlijk werd, was het grootste verzet daarmee gebroken. In de slotfase van het duel maakte Ilias Alhaft - die deze week werd overgenomen van Sparta - zijn debuut voor Almere City FC.

Michele Santoni: ,,Het wordt een repeterend verhaal, maar ik heb opnieuw het gevoel dat er meer voor ons had ingezeten. FC Twente was in de eerste helft beter, maar het is niet zo dat wij geen gevaar wisten te stichten. In de tweede helft vochten we ons knap terug in de wedstijd en daarna had de bal op de stip gemoeten. Het liefst kijken we niet naar de scheidsrechter, maar het zit ons ook op arbitraal vlak de laatste weken niet mee. Het wordt steeds moeilijker om de knop om te zetten, maar we doen er uiteraard alles aan om zo snel mogelijk weer resultaten neer te zetten.”

Almere City FC - FC Twente 1-3 (0-2)
8. Cantalapiedra 0-1