ALMERE - Almere City FC maakt zich op voor de confrontatie met Telstar. Een wedstrijd die officieel niet het predicaat derby mag dragen, maar wel een tegenstander die in supporterskringen bekend staat als een rivaal. Bovendien zijn ‘De Witte Leeuwen’ een directe concurrent in de strijd om deelname aan de play-offs. Genoeg ingrediënten dus voor een mooie pot voetbal.


Met Telstar komt de nummer zeven van de ranglijst op bezoek in de Flevopolder. In 23 wedstrijden voetbalde de equipe van trainer Andries Jonker 36 punten bij elkaar. Dat zijn er drie meer dan Almere City FC. Dat Telstar een geduchte opponent is, blijkt wel als we kijken naar de recente resultaten. De laatste zes competitiewedstrijden werd er niet meer verloren door de Velsenaren. Jong Ajax was eind november de laatste ploeg die Telstar versloeg.

Koploper derde periode
De duels met NAC Breda, De Graafschap en Excelsior eindigden allemaal gelijk, maar van Jong AZ, FC Eindhoven en TOP Oss werd gewonnen. In de derde periode is de club uit Noord-Holland op basis van het doelsaldo zelfs koploper met tien verzamelde punten. Het winnen van een periodetitel betekent gegarandeerde deelname aan de play-offs en het levert bovendien nog een mooie geldprijs op. Voor Telstar valt er dus meer dan genoeg te winnen in de komende weken.

Topschutter Kharchouch
De verwachting is daarom dat Almere City FC vanavond een gretige opponent tegenover zich heeft staan. De Flevolandse defensie moet vooral waken voor de scoringsdrift van Reda Kharchouch. De 24-jarige aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap van Derde Divisionist OFC naar Telstar en dat bleek een schot in de roos.

Inmiddels heeft de spits – die tot vorig jaar dus actief was in het amateurvoetbal – al zestien maal het net gevonden, waarmee hij achter Robert Mühren (SC Cambuur) op de tweede plaats staat van het topscorersklassement. Bovendien was Kharchouch ook al goed voor de nodige assists, waardoor hij van grote waarde is voor zijn ploeg.

Heenwedstrijd
Op 18 oktober van het vorige jaar stonden beide ploegen in Velsen-Zuid al tegenover elkaar. Die heenwedstrijd werd door de thuisploeg met 1-0 gewonnen en het enige doelpunt van de wedstrijd viel al in de eerste speelminuut. Topscorer Kharchouch was de verdediging van Almere City FC te snel af en haalde direct de trekker over. De ploeg van trainer Tobiasen is vanavond dan ook gebrand op revanche.

Spektakelstuk
Almere City FC kwam afgelopen maandag voor het laatst in actie. Een spectaculair duel met Jong AZ eindigde in een 3-3 gelijkspel.