ALMERE - Jong Almere City FC heeft niet weten te stunten tegen koploper Sparta Nijkerk. In eigen huis wordt het na een laat loskomend voetbalgevecht 2-3 voor de bezoekers. Almeerse doelpunten komen in deze wedstrijd van Kenneth Aninkora en Mitch Willems.

De eerste helft heeft geen hoge amusementswaarde. Beide ploegen proberen de aanval wel te zoeken maar zijn te slordig om echt grote kansen te creëren. Toch komt Sparta Nijkerk nog voor rust op voorsprong. In de extra tijd van het eerste bedrijf tikt Bryan Burgerhout na een rappe counter de bal binnen voor de 0-1.

In de tweede helft komt Jong Almere City FC eveneens amper tot kansen. Tien minuten na rust lijkt Maurice de Ruiter namens de Nijkerkers de wedstrijd al in het slot te gooien. Hij schiet de bal simpel binnen, nadat Stijn Keller bij het uitkomen helemaal mis zit.

Toch komt Jong City terug in de wedstrijd, als Kenneth Aninkora de bal prachtig meeneemt en een kwartier voor tijd de bal tegen de touwen schiet om er 1-2 van te maken. Dat lijkt onze beloften te inspireren, want slechts een minuut later krijgt Aninkora na een keurige voorzet van Noah Abid de kans om de gelijkmaker binnen te schieten. Zijn poging spat echter uiteen op de paal.

In de slotfase weet Sparta Nijkerk de marge weer op twee te brengen. Gilbrano Plet is de man die namens de Nijkerkers de 1-3 binnenschiet na een snelle aanval. Toch komt Jong Almere City FC opnieuw terug in de wedstrijd. Mitch Willems kopt een strakke voorzet binnen en doet de hoop op een punt herleven. Die hoop wordt verder aangewakkerd als aan het begin van de extra tijd een rode kaart volgt voor Nijkerker Adriaan Kruisheer na een grove charge op Guiliano With.

Uiteindelijk weet Jong City dat punt niet te pakken en strandt het met een 2-3 achterstand. De beloften blijven hierdoor vooralsnog steken op plaats negen in de Derde Divisie Zaterdag. Volgende week spelen de mannen een uitwedstrijd bij DVS’33 Ermelo. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 14 december tegen HSV Hoek. De wedstrijd begint om 15:00 uur en is vrij toegankelijk voor seizoenkaarthouders.