BARENDRECHT - Jong Almere City FC heeft in Barendrecht een vroege voorsprong niet kunnen vasthouden tegen BVV. Ondanks goals van Meghon Valpoort en Ruggero Mannes in het eerste half uur werd er uiteindelijk slechts met 2-2 gelijkgespeeld.

Jong City speelt op Sportpark de Bongerd een prima eerste helft. Al na 3 minuten levert dat een kans op voor Mitchel Bergkamp, maar hij vindt doelman Nick van der Ploeg op zijn weg. Toch komt de ploeg van trainer Florian Wolf al snel op voorsprong, want nog geen tien minuten later prikt Meghon Valpoort wel raak op aangeven van Kenneth Aninkora. Laatstgenoemde tekent al binnen een half uur ook aan voor zijn tweede assist. Na een rappe aanval draait hij knap weg en zet hij Ruggero Mannes vrij voor de keeper, waarna de rechtsback feilloos de 0-2 binnenschiet.

De tweede helft verloopt wat stroever voor Jong Almere City FC. Na een klein uur komt BVV Barendrecht dan ook terug in de wedstrijd als Ramy Salem de bal na een carambole, waarin de bal ook de lat al heeft geraakt, binnenschiet. Daarna krijgen beide teams wat kansjes, maar daar wordt slordig mee omgesprongen. Zo wordt aan beide kanten de bal bij een goede scoringskans naast gestift en schiet Mitchel Bergkamp een vrije trap vanaf een gevaarlijke plek over.

Lang lijkt het in Barendrecht af te stevenen op een driepunter voor Jong Almere City FC, maar vlak voor het eind van de officiële speeltijd gaat het toch weer mis voor de beloften. Stanley Husen kopt onverbiddelijk de 2-2 keihard tegen de touwen. Dat is dan ook de eindstand, waardoor de mannen van Wolf blijven steken op plaats negen in de Derde Divisie Zaterdag.

Volgende week komt Jong weer in actie, in de op papier lastige thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys. Aanvangstijd van dat duel is 15:00 uur, de toegang is gratis voor seizoenkaarthouders.