ALMERE - Jong Almere City FC heeft vandaag in eigen huis onder barre weersomstandigheden gewonnen van HSV Hoek. Terwijl de regen met bakken tegelijk uit de hemel komt, droogt de beloftenploeg de bezoekers uit Zeeland met 4-1 af.

De wedstrijd vindt plaats op het kunstgras van het Academy-veld. Door de aanhoudende regen is het niet verstandig de Derde Divisionisten los te laten op het hoofdveld. Jong Almere City FC speelt op het snelle kunstgras een vertrouwd spelletje en komt met enkele speldenprikjes. Schoten van Brobbey en Kosiah missen echter scherpte.

Een mentale dreun krijgt HSV Hoek kort voor rust. Letterlijk net voor het laatste fluitsignaal schiet verdediger Jesper Vos een corner feilloos binnen. Hiermee krijgt de ploeg van Florian Wolf loon naar werken. Door enkele persoonlijke foutjes schiet HSV Hoek weliswaar enkele keer op het Almeerse doel, maar het is Jong Almere City FC dat tijdens de eerste helft de dienst uitmaakt.

HSV Hoek komt de optater niet meer te boven en is een groot gedeelte van de tweede helft onzichtbaar. Daarnaast geeft het her en der geschenkjes weg. Zo komen ook het tweede en derde Almeerse doelpunt tot stand. Nummer twee valt na armetierig uitverdedigen van een corner en komt op naam van Guiliano With. Het derde doelpunt is voor Ayouba Kosiah, nadat een Hoekse verdediger de bal op eigen helft bij hem inlevert.

Tussen de doelpunten door staat keeper Stijn Keller aan zijn kant zijn mannetje, alhoewel hij in het laatste kwartier nog een doelpunt moet incasseren. Sam Krant schiet uiteindelijk op het kunstgras ook nog de 4-1 binnen, waardoor alle aanwezigen na exact 90 minuten razendsnel de warmte van kleedkamer en kantine opzoeken.