ALMERE - Almere City FC kan aanstaande maandag op bezoek bij FC Dordrecht het eigen puntenrecord aanscherpen, zich definitief plaatsen voor de play-offs om promotie en de vierde periodetitel veroveren! Een 2-0 overwinning op Telstar zorgt ervoor dat de ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen er inmiddels uitstekend voor staat. Dankzij de zesde zege op rij zijn de Flevolanders inmiddels gestegen naar de vierde plaats op de ranglijst.

De equipe van Tobiasen begint net wat scherper aan het duel dan de bezoekers uit Noord-Holland. Dat resulteert al snel in de eerste kleine kansen. Youri Loen mikt een vrije trap in de handen van doelman Wesley Zonneveld en een kopbal van Jergé Hoefdraad kan eveneens worden gekeerd door de goalie. Na 19 minuten vliegt de bal wel tegen de touwen. James Efmorfidis krijgt de bal wat gelukkig voor de voeten, aarzelt niet en zet zijn ploeg met een bekeken schuiver op 1-0.

Blessures domper
Ondanks dat de voorsprong het publiek in het uitverkochte Yanmar Stadion doet opveren, krijgt de Almeerse equipe ook twee tegenslagen te verwerken. Ilias Alhaft en Moustapha Seck moeten achtereenvolgens geblesseerd het veld verlaten. Alhaft nadat hij een harde tik heeft gehad van Elso Brito en Seck na een glijpartij. Telstar krijgt vervolgens twee kansen op de gelijkmaker, maar beide pogingen van Terell Ondaan blijven zonder succes.

Desondanks had de voorsprong voor de Almeerders aan het einde van de eerste helft ook ruimer kunnen zijn. Een schot van Efmorfidis wordt knap gekeerd door Zonneveld en de rebound van de ingevallen Rogier Benschop gaat via een verdedigend been over.

Na een uur spelen wordt Radinio Balker vervangen door Ruggero Mannes, waarmee Tobiasen al zijn wissels heeft verbruikt. Het is dan ook even schrikken wanneer Efmorfidis luttele minuten later er ook bij gaat zitten, maar gelukkig kan de buitenspeler wel verder. De gasten uit Velsen-Zuid ruiken dat er wellicht iets te halen valt in het Yanmar Stadion en voeren de druk op, maar tot grote kansen leidt dat niet. Ook met een defensie die noodgedwongen op twee plekken gewijzigd is weten de Almeerders het achterin aardig gesloten houden.

Bevrijdende treffer Loen
Hoewel City na rust zelf nog slechts sporadisch voor het vijandelijk doel opduikt, is het wel de thuisploeg die uiteindelijk opnieuw toeslaat. Stijn Meijer houdt de bal voorin goed vast en legt terug op Loen. De middenvelder schiet onberispelijk raak en brengt zijn ploeg een kwartier voor tijd op een 2-0 voorsprong.

,,Dit is echt een teamprestatie”, constateert Tobiasen na afloop. ,,Een zwaarbevochten zege, die we binnenslepen op karakter. Ik ben onwijs trots op de jongens en de manier waarop ze voor elkaar door het vuur zijn gegaan. We hebben een vol programma, want Tweede Paasdag wacht de uitwedstrijd bij FC Dordrecht al weer. Het draait dit weekend dan ook om herstellen, zodat we er maandag weer staan.”

Awayday Dordrecht
Een bijzondere dag voor Almere City FC, want er staat veel op het spel. In Dordrecht kunnen de Flevolanders immers definitief het ticket voor de play-offs veilig stellen. Daarnaast is reeds het eigen puntenrecord geëvenaard (59 punten) en kan dit aantal maandag aangescherpt worden. Tot slot kan ook de periodetitel veroverd worden. De voorsprong op de concurrentie is inmiddels aanzienlijk. Bij een driepunter in Zuid-Holland en puntenverlies van Jong Ajax en Sparta is het Bronzen Schild binnen. Doen de overgebleven concurrenten wat zij moeten dan, dan kan de ‘prijs’ voor het eerst veroverd worden in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV.