ALMERE - Komend weekend krijgt Almere de beste basketballers en basketbalsters van Nederland op bezoek. Op zaterdag 23 en zondag 24 maart worden in Topsportcentrum Almere namelijk de finales van de bekerwedstrijden in de basketbalcup gespeeld.

Het Topsportcentrum is geen vreemde van de Nederlandse Basketball Bond (NBB), de federatie die de cupfinales organiseert. Het Nederlandse team speelde eerder ook al in de hal. De meeste cupfinales vinden plaats in de breedtesport accommodatie bij de hal, maar de finales voor volwassenen zijn in de grote hal.
Vrouwen en rolstoelbasketbal

Zaterdag 23 maart zal in het teken staan van vrouwenbasketbal en rolstoelbasketbal. Om 16.00 spelen RBVM uit Middelburg en DeVeDo (Ermelo) de rolstoelfinale. Dat belooft een spectaculaire wedstrijd te worden – Nederland is één van de beste landen ter wereld in rolstoelbasketbal.

Om 19.00 volgt de vrouwenfinale. Sportiff Grasshoppers uit Katwijk, de nummer één van de competitie, speelt tegen rivaal TopKip Lions uit Landsmeer. Grasshoppers verloor dit seizoen pas één wedstrijd – tegen de Lions. Kunnen de vrouwen uit Katwijk zich revancheren of weten de Lions ze opnieuw te verslaan?

Heroes vs. Hammers

Op zondag 24 maart speelt Heroes Den Bosch tegen Landstede Hammers uit Zwolle. Heroes is favoriet: de ploeg wist Zwolle dit jaar al twee keer te verslaan en won in de eerste helft van de landelijke competitie vijftien wedstrijden op rij. Maar een cupfinale is een bijzondere wedstrijd waarin alles kan gebeuren. Landstede kan altijd rekenen op zijn ijzersterke defense – zal het genoeg zijn om de individuele klasse van Den Bosch te verslaan?

Naast de finales voor volwassenen vinden ook de finales voor jeugd (onder 16, onder 18 en onder 21 jaar) komend weekend plaats. Bezoek aan de jeugdwedstrijden is gratis, maar registratie is wel verplicht via de website van de NBB. Tickets voor de rolstoel, vrouwen en mannenfinale koop je ook op de website.