DEVENTER - De kans dat Go Ahead Eagles en Almere City FC straks in de play-offs spelen is groter dan de kans op directe promotie voor één van beide. Voor Go Ahead Eagles was dat vorige week al het geval na de nederlaag tegen De Graafschap. Almere City FC, dat lang de tweede plaats achter SC Cambuur in handen had, laat de laatste weken teveel liggen. Zaterdagavond was het zelfs kansloos in Deventer (3-0).


Het na de winterstop sterk opererende Go Ahead Eagles was in eigen huis heer en meester tegen de Almeerders. Nadat Jacob Mulenga in de openingsfase al twee keer dicht bij een treffer was werd de score na twintig minuten geopend door Martijn Berden na een uitstekende pass van Luuk Brouwers. Berden schoot later ook nogmaals naast terwijl Almere City het moest hebben van twee kopballen van Thomas Verheydt die net de juiste richting misten.

Na rust werden de gasten nauwelijks meer gevaarlijk. Boyd Lucassen was met een vrije trap dichtbij, maar de 2-0 viel vanuit een strafschop nadat Lesquoy een overtreding had begaan op Giannis Botos. Aanvoerder Sam Beukema toonde zich vanaf elf meter koelbloedig voor zijn achtste treffer van het seizoen. Terwijl keeper Jay Gorter voor de 23e keer de nul hield en daarmee het Nederlands record van Tonny van Leeuwen evenaarde schoot Sam Hendriks in de slotfase ook nog de 3-0 binnen.