ALMERE - Na een zwaarbevochten 2-1 zege op RKC Waalwijk is Almere City FC samen met Go Ahead Eagles en Sparta koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Bij de ploeg van trainer Michele Santoni was middenvelder Niek Vossebelt opnieuw belangrijk met twee goals.

De ervaren middenvelder scoorde zijn eerste van de avond vlak voor rust toen hij werd aangespeeld door Damon Mirani.Een kwartier voor het einde van de wedstrijd maakte Emil Hansson echter gelijk en leek het er op dat de thuisploeg twee dure punten moest laten liggen. Vier minuten later stond de ploeg echter alweer op voorsprong. Na een goede voorbereidende actie van Calcan was het opnieuw Vossebelt die de trekker over haalde.

Achter de drie koplopers staat NEC nu met een punt achterstand op een vierde plaats en laat dat nu de volgende tegenstander zijn van Almere City. Het belooft volgende week vrijdag dus een heerlijke titanenstrijd te worden in Almere.

Almere City FC - RKC Waalwijk 2-1 (1-0)
42. Vossebelt 1-0
75. Koenraat 1-1
79. Vossebelt 2-1