KERKRADE – Op bezoek bij subtopper Roda JC heeft Almere City goede zaken gedaan. De ploeg kwam na tien minuten op voorsprong en gaf deze ook niet meer uit handen, 1-2.

In Kerkrade nam Roda JC het initiatief. De ploeg was akelig dichtbij, maar een kopbal werd van de doellijn gehaald. Na tien minuten was het aan de andere kant wél raak. Ilias Alhaft, die zijn basisdebuut maakte, gaf de bal met een lobje aan Bram van Vlerken die met een volley op fraaie wijze de score opende. Een kleine tien minuten later verdubbelde de ploeg uit Almere de voorsprong. Damon Mirani knikte uit een voorzet binnen.

Met een rake penalty zorgde Mario Engels tien minuten voor rust voor de 1-2 en bracht zo de spanning terug. Almere City slaagde er in om de wedstrijd over de streep te trekken en kon met een bijzonder goed gevoel terug naar Almere. Na negen opeenvolgende wedstrijden zonder zege kon de ploeg weer eens drie punten bijschrijven.

Roda JC – Almere City 1-2 (1-2)
11. 0-1 Bram van Vlerken
20. 0-2 Damon Mirani
35. 1-2 Mario Engels (penalty)