WAALWIJK - Almere City FC heeft vrijdagavond in een spannende wedstrijd met 0-1 gewonnen van het in vorm verkerende RKC Waalwijk. Tim Receveur zorgde na een klein half uur voor de enige treffer in de wedstrijd.

'Een zware en spannende wedstrijd, maar dat zijn juist de mooiste overwinningen', sprak trainer/coach Michele Santoni na afloop. De gasten kwamen met name in de openingsfase goed weg toen Spierings op de paal schoot en Mirani een keer op de lijn moest redden. Na een klein half straft Receveur uiteindelijk slordig balverlies van de thuisploeg af, vlak nadat hij geel heeft ontvangen voor gevaarlijk spel. Almere City kruipt voor rust nogmaals door het oog van de naald als Quasten de lat raakt, maar neemt de voorsprong mee de kleedkamer in.

In de tweede helft begint RKC weer met druk zetten en met een uiterste sliding weet Seck de gelijkmaker te voorkomen. Het duel blijft spannend met soms pittige overtredingen, maar Almere City houdt ook in de bloedstollende slotfase stand en komt bijna zelfs nog op 0-2 als Kip in blessuretijd op de buitenkant van de paal schiet.

RKC Waalwijk - Almere City FC 0-1 (0-1)
28. Receveur 0-1