ALMERE - Almere City FC had vrijdagavond even hoop op de eerste thuisoverwinning, maar MVV gooide in de slotfase toch nog roet in het eten. Pieter Nys die eerder Almere aan een voorsprong had geholpen met een eigen doelpunt, maakte zijn fout goed door in de 88e minuut een punt te redden voor MVV.

Uiteindelijk was het gelijke spel wel een juiste weergave van het spelbeeld, maar trainer Michele Santoni baalde wel van het feit dat de voorsprong in de slotfase werd weg gegeven. 'Over de inzet ben ik wel tevreden, maar niet over de kwaliteit die wij vandaag geleverd hebben, aldus de coach na afloop.

De openingstreffer viel na een klein half uur en was voor de gasten via spits Anthony van den Hurk. Binnen een minuut kwam het antwoord van de thuisploeg via de toch al in vorm zijnde Andreias Calcan die met een schitterend schot voor de gelijkmaker zorgde. In de tweede helft was er dus een hoofdrol van Nijs die eerste een corner via zijn lichaam in het doel zag belanden, maar in de 88e minuut sportieve revanche nam door de gelijkmaker te produceren.

Almere City FC - MVV 2-2 (1-1)
26. Anthony van den Hurk 0-1
27. Andreias Calcan 1-1
61. Pieter Nys 2-1 (e.d)
88. Pieter Nys 2-2

Komende vrijdag 14 september speelt Almere City FC opnieuw thuis als Jong FC Utrecht op bezoek komt.