NIJMEGEN - Almere City FC heeft in Nijmegen een bittere nederlaag moeten slikken. De ploeg van voormalig City-coach Jack de Gier won in het eigen Goffert Stadion met 5-0. De Flevolanders boden voetballend bij vlagen prima tegenstand, maar lieten zich vooral in de duels te simpel aftroeven. Dat de score zo hoog uitviel was enigszins geflatteerd, maar daar koopt de equipe van trainer Michele Santoni niets voor.

In Nijmegen speelde City een opmerkelijke eerste helft. De eerste twintig minuten ging het duel aardig gelijk op en deelden de Almeerders via Damon Mirani (kopbal net over) en James Efmorfidis (scherpe voorzet) speldenprikjes uit. Bij de eerste echte kans van NEC was het echter direct raak. Jonathan Okita nam een afvallende bal uit een hoekschop direct op de slof en schoot zijn ploeg daarmee op voorsprong.

Een kwartier later was het opnieuw raak via diezelfde Okita. Oog in oog met doelman Agil Etemadi hield de aanvaller het hoofd koel en verdubbelde daarmee de score. Aan die treffer leek een overtreding op Radinio Balker vooraf te gaan, maar arbiter Allard Lindhout wuifde het voorval gedecideerd weg.

Nauwelijks bekomen van deze tegenslag deelde NEC vlak voor rust een mokerslag uit aan de ploeg van trainer Santoni. Uit een hoekschop werkte Mathias Bossaerts de bal binnen na een halve omhaal van Ferdy Druijf. Daarmee speelden de Almeerders in de tweede helft eigenlijk een verloren wedstrijd.

Harde les
,,We hebben een harde les gehad in volwassenheid en efficiency”, was de duidelijke conclusie van Santoni. ,,Ik heb het gevoel dat ik met het verkeerde team hier naartoe ben gekomen. Het was alsof er een jeugdploeg stond. We waren niet volwassen genoeg en slaagden er niet in om de duels te winnen.”

In de Keuken Kampioen Divisie zijn echter vaker wonderbaarlijke comebacks voorgekomen en dus ging City in het tweede bedrijf op zoek naar een snelle treffer. Dat deed de ploeg met Jergé Hoefdraad binnen de lijnen. Hij verving de in de kleedkamer achtergebleven Anass Ahannach. Tim Receveur had na 56 minuten de hoop terug kunnen brengen, want onze aanvoerder stond helemaal vrij in het zestienmetergebied. Hij leek echter te schrikken van de geboden ruimte en schoot hoog over.

In het restant van de wedstrijd bleek dat City een avond had waarop alles tegen zat. Luckassen en Hoefdraad kregen goede mogelijkheden om doel te treffen, maar slaagden er niet in om hun ploeg op het scorebord te brengen. Aan de andere kant viel een van richting veranderd schot van Jordy Bruijn wel binnen, waarmee het duel definitief gespeeld was. In de slotfase bepaalde Bossaerts de eindstand op 5-0.

Mannelijkheid
,,Voetballend waren we denk ik niets eens slechter dan vorige week, maar we moeten veel meer mannelijkheid tonen”, vervolgde Santoni. ,,Onze eigen kansen maakten we niet af en bij iedere tegenaanval was NEC gevaarlijk. Bovendien incasseren we drie tegengoals uit dode spelmomenten. Dat mag niet gebeuren.”

Volgende week moet Almere City FC in eigen huis de rug rechten. FC Eindhoven komt dan op bezoek in het Yanmar Stadion.

N.E.C. - Almere City FC 5-0 (3-0)
21. Okita 10
37. Okita 2-0
42. Bossaerts 3-0
72. Bruijn 4-0
82. Bossaerts 5-0