ALMERE - Almere City FC en TOP Oss staan vrijdagavond voor de 28ste keer in de historie tegenover elkaar. Twee clubs die op basis van het verleden aan elkaar gewaagd lijken. Met Ole Tobiasen als nieuwe hoofdtrainer hopen de Flevolanders de weg omhoog weer te vinden. In het slot van het vorige seizoen lukte dit al eens onder leiding van de Deense oefenmeester. Bijzonder detail: de reeks van zes overwinningen op rij begon destijds met een thuiszege op TOP Oss.


De opponent uit Brabant kent vooralsnog een tegenvallend seizoen. In de zeventien reeds gespeelde wedstrijden verzamelde TOP vooralsnog slechts vijftien punten. Het grootste probleem bij de ploeg van trainer Klaas Wels lijkt een gebrek aan scorend vermogen. De Ossenaren vonden pas vijftien keer het net. Dit is – samen met MVV – de laagste doelpuntenproductie van alle clubs uit de Keuken Kampioen Divisie.

Laatste duels
Toch kan TOP Oss optimistisch toewerken aan het treffen van vrijdagavond. Vorige week werd namelijk een 3-1 zege geboekt op FC Eindhoven. En in moeilijke tijden is winnen uiteraard het beste medicijn. Een hoofdrol in deze wedstrijd was weggelegd voor Giovanni Büttner. De 21-jarige middenvelder, die tot dat moment nog niet had gescoord in het betaald voetbal, was tweemaal trefzeker.

Voor Almere City FC zijn het momenteel ook minder rooskleurige tijden. De Flevolandse brigade moest maandagavond een 3-1 nederlaag slikken op bezoek bij Jong FC Utrecht. ,,Vooral na de 2-0 zag je het vertrouwen bij ons verdwijnen. Dat is flink balen, want die jongens werken er keihard voor”, weet Tobiasen. ,,We moeten nu een hecht team blijven en ons tegen TOP Oss proberen te revancheren.”

Aan elkaar gewaagd
Kijken we naar het verleden tussen Almere City FC en TOP Oss, dan blijkt dat beide clubs niet veel voor elkaar onder doen. Van de 27 onderlinge ontmoetingen wonnen de Flevolanders er veertien. Tienmaal stapte TOP met de volle buit van het veld en driemaal werd het gelijk.

Vorig seizoen streden beide clubs bovendien om een rechtstreekse plek in de halve finale van de play-offs. Op de laatste speeldag ging Almere City FC onderuit op bezoek bij Jong Ajax, terwijl de Brabanders met 0-4 te sterk waren voor provinciegenoot Helmond Sport. Daardoor drong TOP Oss uiteindelijk rechtstreeks door tot de halve eindstrijd van de nacompetitie en moest Almere City FC zich tevreden stellen met een zevende plaats op de ranglijst en deelname aan de eerste ronde van de play-offs.

Mistwedstrijd
De meest recente rechtstreekse confrontatie in het Yanmar Stadion dateert van 22 maart van dit jaar. Het duel ging de boeken in als een fameuze mistwedstrijd (zie kader). In twee etappes won Almere City FC uiteindelijk met 3-0 van de Ossenaren. Ilias Alhaft, Stijn Meijer en Ricardo Kip waren trefzeker.

Die winstpartij betekende het begin van een mooie zegereeks voor de Flevolanders, waarmee de basis werd gelegd voor het veroveren van de vierde periodetitel. Vanavond dus een nieuwe editie van Almere City FC – TOP Oss. Met een goed resultaat hoopt de equipe van Tobiasen te beginnen aan het schrijven van een nieuw hoofdstuk.

Kaarten
Tickets voor het duel met TOP Oss zijn online verkrijgbaar en bestel je hier.