ALMERE - Almere City FC wacht vrijdagavond de tweede thuiswedstrijd in een week tijd. Nadat vorig weekend Jong AZ in het Yanmar Stadion met 2-1 werd verslagen, maakt ditmaal FC Dordrecht de gang naar de Flevopolder. De ploeg van trainer Robert Molenaar won de eerste drie thuiswedstrijden van het seizoen en hoopt die reeks ook tegen de Schapekoppen voort te zetten.

IJzersterk in Yanmar Stadion

De Flevolanders zijn in eigen huis aan een unieke reeks bezig. De laatste acht thuiswedstrijden in competitieverband werden allemaal in winst omgezet. In Nederland kan alleen landskampioen Ajax momenteel een langere serie overwinningen op eigen terrein overleggen (tien stuks). Het Yanmar Stadion groeit langzaam uit tot een onneembare vesting. Aan de equipe van Molenaar de taak om die status vrijdagavond nog eens extra kracht bij te zetten.

De overwinning op Jong AZ van afgelopen week kwam overigens vrij moeizaam tot stand. City moest knokken tot het laatste fluitsignaal, maar sleepte de zege wel uit het vuur. Ook FC Dordrecht stapte afgelopen vrijdag met de volle buit van het veld. In eigen huis werd NEC met 2-0 verslagen. Voor de club uit Zuid-Holland betekende het overigens pas de eerste overwinning van het seizoen.

Moeizame start Dordrecht

De ploeg van trainer Claudio Braga kende immers een moeizame start van de competitie. De eerste drie wedstrijden eindigden allemaal in een nederlaag. Doelman Ramón ten Hove moest daarin de bal liefst twaalf keer uit het net halen. Toch heeft Dordt daarna de rug gerecht. Met drie gelijke spelen – en vorige week de overwinning op NEC – lijken de Zuid-Hollanders voorzichtig de weg omhoog te hebben gevonden. Met zes punten uit zeven wedstrijden is FC Dordrecht terug te vinden op de zestiende plaats van de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee zijn ze inmiddels hekkensluiter af.

Noppert blinkt uit

Een speler van FC Dordrecht die vrijdag met een goed gevoel afreist naar het Yanmar stadion is Andries Noppert. De doelman, overgekomen van Foggia in Italië, maakte afgelopen week zijn debuut voor de Schapekoppen. Met enkele knappe reddingen gaf hij in het treffen met NEC direct zijn visitekaartje af en bovendien hield hij de nul.

Onderlinge confrontaties

Wanneer we kijken naar de laatste tien ontmoetingen tussen beide clubs, dan blijkt dat Almere City FC en FC Dordrecht elkaar exact in evenwicht houden. Vier keer wist City met de volle buit van het veld te stappen, twee keer werd het gelijk en vier keer trok Dordt aan het langste eind. De laatste editie in het Yanmar stadion eindigde in een 1-1 gelijkspel. Kevin Luckassen zorgde destijds voor het doelpunt aan Almeerse zijde. De sterk gebouwde spits voetbalde graag tegen FC Dordrecht, want ook in de strijd om de KNVB-Beker verscheen zijn naam op het scorebord. Door de treffer van Luckassen won City die wedstrijd met 1-0.