ALMERE - Almere City FC heeft zich versterkt met Thomas Verheydt. De 27-jarige spits komt over van Go Ahead Eagles en tekent in Flevoland een tweejarig contract. Hij ligt zodoende vast tot de zomer van 2021.

Verheydt kwam afgelopen seizoen tot 35 optredens in de hoofdmacht van Go Ahead Eagles, waarin hij dertienmaal trefzeker was. De fysiek sterke centrumspits was eerder actief in de jeugd van Feyenoord en ADO Den Haag, alvorens hij via Jodan Boys en IJsselmeervogels bij MVV Maastricht terecht kwam. Daar maakte hij in 2015 zijn debuut in het betaald voetbal.

Na een sterk tweede seizoen werd de ruim 1.90 meter lange aanvaller opgepikt door Crawley Town, uitkomend in de Engelse League Two. Afgelopen seizoen keerde Verheydt terug op de Nederlandse velden en reikte hij met Go Ahead Eagles tot de finale van de play-offs om promotie. De spits werd onlangs door de supporters van de volksclub uitgeroepen tot meest populaire speler van de selectie.

Thomas Verheydt kijkt uit naar het nieuwe hoofdstuk in zijn carrière: ,,Ik heb al eerder gesprekken gehad met Almere City FC. Voor mij voelt het nu als het juiste moment in mijn loopbaan om deze overstap te maken. De ambitie van de club is overduidelijk; alles klopt voor mijn gevoel en voor mij is daarmee de cirkel rond.”

Algemeen directeur John Bes: ,,Met Thomas halen we de zo gewenste aanvallende versterking binnen. Hij heeft in de afgelopen seizoenen bewezen niet alleen een erkend doelpuntenmaker te zijn, maar tevens een ideaal aanspeelpunt. Met de komst van Thomas onderstreept Almere City FC haar ambities.”