ALMERE - Almere City FC heeft zich verzekerd van de diensten van Frederik Helstrup. De 27-jarige centrale verdediger komt over van het Poolse Arka Gdynia, waarmee hij in de Ekstraklasa (hoogste niveau van Polen) actief was. Hij tekent een contract voor twee seizoenen in het Yanmar Stadion.


De in Kopenhagen geboren Helstrup kan bogen op een schat aan ervaring. Hij begon zijn voetbalcarrière in zijn vaderland bij achtereenvolgens Lyngby BK en AC Horsens. In dezelfde periode doorliep hij de verschillende nationale jeugdteams, tot aan Denemarken Onder 20.

In 2015 koos de verdediger voor een transfer naar Helsingborgs IF. Bij de Zweedse club kwam hij tot 74 optredens in de hoofdmacht. De afgelopen drie seizoenen droeg Helstrup het shirt van Arka Gdynia uit Polen. Met die club won hij in 2018 de Poolse SuperCup.

,,Ik ben warm welkom geheten en heel blij om hier te zijn”, vertelt Helstrup. ,,Het ambitieuze project van Almere City FC spreekt mij aan. Ik ben een voetballende verdediger, maar vooral een echte winnaar. Daar draait het allemaal om. Die energie wil ik laten zien tijdens wedstrijden en trainingen. Deze club wil serieus gaan meestrijden om promotie. Dat is ook mijn doel. Alleen dan ben ik tevreden.”

Technisch manager Teun Jacobs: ,,Frederik is een speler met een flinke bagage op het hoogste niveau van Denemarken, Zweden en Polen. Hij heeft leidinggevende kwaliteiten, een goed linkerbeen en een enorme drive om zichzelf telkens te verbeteren. Daarnaast is hij inzichtelijk erg sterk.”