ALMERE - Almere City FC is vrijdagavond in punten gelijk gekomen met Telstar door de Witte Leeuwen met 4-2 te verslaan. In een attractief duel bleek de formatie van Ole Tobiassen het trefzekerst.

Waar de beste kansjes in de beginfase voor de thuisploeg zijn, is het Telstar dat na een kleine twintig minuten op voorsprong komt. Benamar tikt de bal randje buitenspel binnen en brengt de gasten aan de leiding. Het is het startsein van een levendige fase, waarin nog drie treffers vallen. De gelijkmaker laat namelijk niet lang op zich wachten en verschijnt zes minuten later op het scorebord. Hammouti bedient Thomas Verheydt, die na een goede loopactie de bal hard binnen schiet. Na exact een half uur spelen slaat de sterke spits opnieuw toe. Nick Venema draait de bal vanaf de linkerflank gevaarlijk in, waarna Verheydt met zijn inzet op doelman Van der Maaten stuit. In de rebound weet de aanvaller alsnog de goalie alsnog te verschalken. Uit de eerstvolgende aanval van Telstar is het direct weer prijs. Glynor Plet – vervanger van topscorer Reda Kharchouch, die vanwege transferperikelen afwezig is, maar later op de avond niet rond komt met Sparta – krijgt de bal voor de voeten en laat keeper Smits kansloos.

Na rust gebeurt er lange tijd weinig opheffends binnen de lijnen. De eerste echte kans laat bijna een half uur op zich wachten, maar dan is het wel direct raak. Absalem stuurt Anass Ahannach de diepte in, waarna de middenvelder uit een moeilijke hoek de 3-2 binnen schiet. Enkele minuten later wordt het zelfs 4-2. Youri Loen raakt eerst nog uit een vrije trap de kruising, maar bij de volgende aanval is het prijs. Ditmaal geeft Loen voor op Venema, die van dichtbij raak mikt.