ALMERE - Almere City FC wacht nog op de eerste zege in de Keuken Kampioen Divisie. Enkele dagen na de nederlaag bij Jong AZ wist de ploeg van trainer Gertjan Verbeek ook in eigen huis niet van Jong FC Utrecht te winnen dat in de slotfase gelijk maakte.


De thuisploeg was zelf na een kwartier al op voorsprong gekomen via Ilias Alhaft na een combinatie met Lance Duivestijn. De thuisploeg vergeet daarna door te drukken al krijgt het kansen via Bouyoughlafen en Duivestijn. Aan de andere kant moet keeper Woud zich echter ook strekken bij een poging van Fernandes.

Na de rust speelt FC Utrecht iets meer naar voren en dat schept ruimte voor de thuisploeg waarvan Bouyoughlafen en Pouwels, tot twee keer aan toe, niet van weten te profiteren. Ook de invaller Ahannach en Arweiler weten het net niet te vinden en waar Almere verzuimt het duel af te maken weet Jong FC Utrecht vlak voor het ingaan van de laatste speelminuut toe te slaan. Invaller Mees Rijks weet na een lange bal van achteruit de 1-1 tegen de touwen te schieten.