ALMERE - In een wedstrijd vol strijdlust en passie heeft Almere City FC een zeer verdienstelijke overwinning geboekt op NAC Breda. De ploeg van trainer Robert Molenaar wint door een doelpunt van Youri Loen met 1-0 van de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. ,,We hebben gestreden met het mes tussen de tanden”, aldus de oefenmeester. Het is de twaalfde wedstrijd zonder nederlaag in het eigen Yanmar Stadion.

De Almeerders beginnen stormachtig aan het duel met NAC en creëren vooral in het eerste kwartier flink wat kansen. Yoeri Loen (net naast), Shayon Harrison (redding Nick Olij) en James Efmorfidis (net over) jagen op een vlotte openingstreffer, maar hebben het geluk nog niet aan hun zijde. Daarna komt het tempo iets lager te liggen, maar de wedstrijd blijft een hoge amusementswaarde hebben.

Er worden veel intensieve duels uitgevochten en beide ploegen komen er een paar keer gevaarlijk uit. Zo moet Joshua Smits redding brengen op een zwabberbal van Arno Verschueren en heeft keeper Olij een inzet van Harrison klemvast.

Ook in de tweede helft gaat het gas er weer vol op en klinken er een hoop ‘oeh’s’ en ‘aah’s’ vanaf de tribunes. Vooral in de 65ste minuut, wanneer NAC een hoekschop krijgt. Bart Meijers krijgt de bal op het hoofd en ziet hem bijna achter zijn eigen goalie verdwijnen, maar op de doellijn weet Faris Hammouti de bal nog weg te koppen. In de tegenaanval komt Almere City FC er razendsnel uit en belandt de bal op de rand van het zestienmetergebied voor de voeten van Youri Loen. De middenvelder haalt uit en ziet de bal in de korte hoek verdwijnen: 1-0.

Daarmee is het echter allerminst gedaan in het Yanmar Stadion. Colin Röseler kopt namens de gasten op de lat, terwijl Mees Kaandorp een enorme kans krijgt om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Hij wordt diep gestuurd, maar wacht te lang, waardoor keeper Olij zijn doel voldoende kan verkleinen.

Ook de ingevallen Nick Venema is dreigend en werkelijk alle spelers strijden tot de laatste seconden met het mes tussen de tanden. Die ‘spirit’ slaat over op het publiek, dat intens meeleeft met de elf op het veld. Loen (moeizame redding Olij) en Harrison (geblokt) zijn heel dicht bij de beslissing, maar het blijft tot de laatste seconde spannend. De ploeg van trainer Ruud Brood zet nog een laatste keer aan, maar weet niet meer dreigend te worden. De uitzinnige vreugdekreten na het laatste fluitsignaal geven aan hoe zeer de equipe van Molenaar snakte naar een overwinning als deze.