DORDRECHT - Het had zo’n mooie tweede Paasdag kunnen worden, maar door een 3-2 nederlaag op bezoek bij FC Dordrecht waren spelers en technische staf na het laatste fluitsignaal vooral chagrijnig. Ondanks het feit dat de Flevolanders inmiddels zeker zijn van deelname aan de play-offs. ,,Ik ben zwaar teleurgesteld. We hadden vandaag immers de periodetitel kunnen winnen en ons nagenoeg kunnen verzekeren van een rechtstreekse plaats in de halve finale van de play-offs”, aldus Tobiasen.

Onder zomerse omstandigheden begint Almere City FC alles behalve goed aan het duel in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Het tempo ligt laag, er wordt bijzonder weinig gecreëerd en de thuisploeg is gevaarlijk in de counter. Na ruim een kwartier weten de Dordtenaren de ban te breken. Een vrije trap vanaf randje zestien valt in één keer binnen van de voet van Jari Schuurman.

FC Dordrecht krijgt nog de kans om in de eerste helft de voorsprong te verdubbelen, maar een serie mogelijkheden uit de scrimmage levert geen goal op. Na rust gebeurt er beduidend meer binnen de lijnen, maar positief is dit in eerste instantie allerminst. Slordig balverlies op het middenveld leidt een Dordtse aanval in, waaruit Oussama Zamouri de voorsprong verdubbelt. Er is dan nog geen minuut gespeeld na rust. Wanneer Joël Zwarts een kwartiertje later ook voor de 3-0 tekent, lijkt het duel beslist.

Ommekeer komt te laa
tEen rode kaart voor Thomas Kok doet het spelbeeld kantelen, maar het geluk is niet aan Almeerse zijde. Kevin Luckassen struikelt wanneer hij alleen voor de goal staat, schiet vervolgens vol op de kruising en scoort in buitenspelpositie. De ingevallen Torino Hunte, die terugkeert na een periode van blessureleed, stuit op doelman Janssen en Anwar Bensabouh treft eveneens het aluminium.

Gelukkig brengt Damon Mirani wel verlossing door uit een hoekschop raak te koppen en wanneer Youri Loen diep in blessuretijd ook de 3-2 weet binnen te schieten komt een wonderbaarlijke wederopstanding met Pasen ineens heel dichtbij. Ondanks dat de tijd al bijna verstreken is krijgt James Efmorfidis nog één hele goede kans op de gelijkmaker, maar zijn schot gaat rakelings naast.

,,Ik vind dat we in het eerste uur een wanprestatie hebben geleverd”, aldus Tobiasen. ,,We zaten totaal niet in de wedstrijd en dat heb ik in de rust ook duidelijk laten horen. Bovendien kregen we tegen tien man nog voldoende kansen om de gelijkmaker te produceren en wellicht zelfs te winnen. Aan de bal was het echter te slordig. De teleurstelling is des te groter omdat we vandaag hele goede zaken hadden kunnen doen op de ranglijst.”

Vrijdag kans op periodetitel
Aan de mannen van Tobiasen nu de taak om de rug te rechten. Deelname aan de play-offs is inmiddels zeker en bij winst op Jong PSV kan vrijdag een grote stap richting een rechtstreeks ticket voor de halve finale worden gezet. Bovendien zijn de Almeerders bij een zege op de Eindhovenaren winnaar van de periodetitel.