ALMERE - FIVE IN A ROW! Almere City FC heeft de succesreeks van de afgelopen weken ook in de kraker tegen FC Den Bosch een goed vervolg gegeven. In het eigen Yanmar Stadion werden de Brabanders met 3-1 verslagen. Daardoor staat de ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen nu op een gedeelde vijfde plaats van de ranglijst en zijn de Almeerders de trotse koploper van de vierde periode! Definitieve deelname aan de play-offs komt steeds dichterbij.

Het duurt even voordat de wedstrijd op gang komt in het Yanmar Stadion. Het eerste gevaar komt van James Efmorfidis, maar het schot van de buitenspeler wordt aangeraakt en valt net naast de goal. Een aantal minuten later heeft ‘onze Griekse God’ meer geluk, wanneer hij uit een voorzet van Bram van Vlerken de bal tegen de touwen schiet. Nog geen tien minuten later verdubbelt de voorsprong, doordat een strakke voorzet van Efmorfidis in eigen doel wordt gewerkt door Imran Oulad Omar.

Net geen record
Pas in de tweede helft wordt FC Den Bosch voor het eerst écht gevaarlijk. Een geplaatst schot van Sven Blummel wordt nog getoucheerd door keeper Agil Etemadi, maar valt via de binnenkant van de paal binnen. Een bijzonder zuur moment, temeer omdat Etemadi op dat moment exact 420 minuten lang zijn doel schoon heeft gehouden. Een evenaring van het clubrecord, dat helaas op de minuut af niet aangescherpt kon worden.

Daarna laten de Bosschenaren zich nog maar zeer sporadisch zien voor de Almeerse goal en krijgt City weer de betere kansen. De grootste daarvan is voor Stijn Meijer, die een voorzet na een knappe actie van Ilias Alhaft net naast glijdt. Toch is het nog even schrikken wanneer een kiezelharde afstandspegel van Danny Holla op de lat uiteenspat.

Bensabouh maakt z’n eerste
De spanning wordt uiteindelijk uit de wedstrijd gehaald door Anwar Bensabouh. De jongeling neemt een afvallende bal uit een hoekschop vol op de slof en schiet op overtuigende wijze de 3-1 binnen. Voor de middenvelder betekent het zijn eerste treffer in het betaald voetbal.

Kansen op meer
Als Nicolás Romat vijf minuten voor tijd dan ook nog met rood van het veld moet, is het pleit definitief beslecht. City krijgt daarna nog enkele goede kansen om de voorsprong uit te bouwen. Een poging van Efmorfidis gaat via de bovenkant van de lat over en een kopbal van Kevin Luckassen uit een corner gaat net naast. Een afstandsschot van doelpuntenmaker Bensabouh belandt in de handen van doelman Van der Steen en ook een vrije trap van Youri Loen wordt gekeerd.

Goals vallen er niet meer en zo wint Almere City FC in eigen huis voor de vijfde keer op rij. Bovendien komen de Flevolanders nu op gelijke hoogte met nummer vier FC Den Bosch en komt deelname aan de play-offs steeds dichterbij. ,,Toch blijf ik erop hameren dat we gefocust moeten blijven. Iedereen moet beseffen waardoor we nu zo ver zijn gekomen. Ook in de komende duels willen we deze lijn doortrekken”, kijkt Tobiasen alweer vooruit.

Volgende week speelt Almere City FC opnieuw thuis. Telstar komt dan op bezoek in de polder. De kaartverkoop voor die wedstrijd gaat hard. Wil je zeker zijn van een ticket, bestel deze dan snel. Daarvoor klik je hier.