ALMERE - Voor de hoofdmacht van Almere City FC gaat het seizoen 2020/2021 aanstaande maandag (6 juli) officieel van start met de eerste training. Het oefenschema is inmiddels ook grotendeels bekend. In aanloop naar de competitiestart speelt de ploeg van hoofdtrainer Ole Tobiasen zes oefenwedstrijden. De meeste hiervan worden afgewerkt in het eigen Yanmar Stadion, dat door de KNVB is aangewezen als FieldLab. Let op: Door de huidige coronasituatie en afspraken met FOX Sports zijn nog niet alle duels definitief.


De eerste keer dat de bal voor de A-selectie in wedstrijdverband gaat rollen is op woensdag 15 juli. De Almeerders gaan die avond om 19.30 uur op bezoek bij convenantpartner DWS in Amsterdam. Op vrijdag 24 juli (13.00 uur) wacht een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Deze oefenpotjes, die in de maand juli worden afgewerkt, zijn nog niet toegankelijk voor publiek.

Op zaterdag 1 augustus (14.00 uur) komt Jong Ajax op bezoek in het Yanmar Stadion. Dit is de eerste wedstrijd waarbij toeschouwers welkom zijn. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.

Op zaterdag 8 augustus wordt in Almere een oefenwedstrijd gespeeld tegen Eredivisionist ADO Den Haag (17.00 uur) en op vrijdag 14 augustus is RKC Waalwijk in de Flevopolder de tegenstander. Door de programmering van ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ zijn de laatste tegenstander en het aanvangstijdstip nog niet bekend. Zodra hier meer duidelijk over is, wordt dit direct gecommuniceerd.

De Keuken Kampioen Divisie gaat weer van start in het weekend van 28-30 augustus.

Oefenschema:

Woensdag 15 juli, 19.30 uur:
DWS – Almere City FC

Vrijdag 24 juli, 13.00 uur:
Almere City FC – Jong FC Utrecht

Zaterdag 1 augustus, 14.00 uur:
Almere City FC – Jong Ajax

Zaterdag 8 augustus, 17.00 uur:
Almere City FC – ADO Den Haag

Vrijdag 14 augustus, 13.00 uur:
Almere City FC – RKC Waalwijk

Donderdag 20 augustus:
Almere City FC – tegenstander nog onbekend (Live op FOX Sports)