UTRECHT - Almere City FC heeft met de vierde overwinning op rij een belangrijk gat geslagen met de concurrentie in de strijd om een play-offticket. De ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen is op sportpark Zoudenbalch met 0-2 te sterk voor Jong FC Utrecht. De directe achtervolgers staan nu op tenminste vier punten.

Hoogstaand is het duel in de Domstad niet, maar het betekent wel de vierde clean sheet op rij. ,,Of dit een typisch gevalletje is van ‘inpakken en wegwezen’? Nee, dat vind ik niet”, aldus Tobiasen. ,,We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden en hadden in de eerste helft op voorsprong moeten komen. Maar we hebben nauwelijks iets weggeven en wisten dat ze het op een gegeven moment niet meer zouden kunnen belopen. We hadden het alleen liever al iets eerder afgemaakt.”

De openingsfase kent nog enig spektakel. Binnen tien minuten komt City tot kansen via Jergé Hoefdraad uit de tweede lijn en Damon Mirani met een kopbal. Beide inzetten worden gekeerd door doelman Tijmen Nijhuis. Ook Jong FC Utrecht krijgt een kans via Nick Venema, maar in zijn geval staat Agil Etemadi een doelpunt in de weg. Na een kwartier slaat de wedstrijd dood als bier in een vet glas en is het lang wachten op enige vorm van vertier op Sportpark Zoudenbalch.

Almere City FC komt met wat meer vuur uit de kleedkamer, iets dat kort na rust enkele goede kansen oplevert voor James Efmorfidis. De eerste inzet van de Griek wordt nog via de paal en de rug van de Utrechtse doelman van de lijn gehaald, maar even later is het wel raak. Stijn Meijer zet de buitenspeler met een bekeken hakballetje vrij voor de keeper en Efmorfidis schiet onberispelijk de 0-1 voor City binnen.

Kort daarna krijgt Jergé Hoefdraad een enorme kans, maar zijn kopbal gaat op miraculeuze wijze via de binnenkant van de paal over de achterlijn. Het is de derde maal dat het aluminium Almeers succes in de weg zit. De Domstedelingen worden dan nog eenmaal gevaarlijk, als een vrije trap van Wai-Tsun Dai via Etemadi op de paal belandt. In de slotfase beslist de Flevolandse equipe het treffen, door een fraai afstandsschot van Ilias Alhaft.

Door de zege in Utrecht is Almere City FC nu alleen koploper in de vierde periode en staat de ploeg steviger op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week vrijdag wacht een kraker in eigen huis. Dan komt FC Den Bosch op bezoek in het Yanmar Stadion. De nummer vier van de ranglijst heeft slechts drie punten meer en dus kan Almere in ieder geval bij winst qua punten op gelijke hoogte komen.