ALMERE - Hekkensluiter Almere City FC heeft vrijdagavond een verdienstelijk punt overgehouden aan het thuisduel met promotiekandidaat FC Emmen. De ploeg van Alex Pastoor liet de gasten nooit in de wedstrijd komen en hield het op 0-0.

In de eerste helft waren de kansen schaars. Het in vorm verkerende FC Emmen had de grootst mogeliijk moeite met Almere dat fel jagend de opbouw van de gasten verstoorde.

Na de rust streden beide ploegen wel voor de winst. De ploeg van Alex Pastoor had zomaar op voorsprong kunnen komen via invaller Thijs van Leeuwen, maar doelman Brouwer voorkwam dat. Aan de andere kant liet ook Almere-doelman Bakker zich gelden door eerst een kopbal van Guclu uit de kruising te halen en vervolgens aanvoerder Veldmate van het scoren af te houden. Derhalve eindigde het zoals het begon: 0-0.