ALMERE - Almere City FC is winnaar geworden van de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Alex Pastoor won maandagavond met het kleinst mogelijke verschil in de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht.

Directe promotie lijkt voor Almere City FC niet meer haalbaar. Na vanaadg is de achterstand op de nummer twee, Heracles Almelo, elf punten. Een derde plaats in de eindstand inclusief een periodetitel lijkt het hoogst haalbare. Die laatste doelstelling werd maandagavond met de nodige moeite behaald.

Jong FC Utrecht toonde zich 87 minuten lang een waardige tegenstander en kwam zelfs tot enkele kansen in het Yanmar Sadion waar de spanning met de minuut steeg. De verlossing kwam drie minuten voor tijd toen aanvoerder Damian van Bruggen de bal na een corner over de lijn wist te werken: 1-0.

Achter PEC Zwolle en Heracles Almelo heeft Almere City FC nu drie punten voorsprong op de nummer vier in de stand, Willem II. Komende vrijdag speelt de pastoor-equipe opnieuw thuis als Jong AZ op bezoek komt.