ALMERE - Almere City FC ligt dit seizoen op koers om het record van toeschouwersaantallen flink op te schroeven. Vrijdagavond tegen Sparta Rotterdam telde de bespeler uit de Keuken Kampioen Divisie toeschouwer nummer 31.700 van de huidige competitiereeks.

Hiermee heeft Almere City FC nu al meer toeschouwers binnen de stadionmuren gehad dan het hele reguliere seizoen 2017-2018. Toen kwamen er gedurende 19 thuiswedstrijden in totaal 31.551 toeschouwers naar het Yanmar Stadion.

Almere City FC heeft het huidige seizoen nog vijf reguliere thuiswedstrijden voor de boeg. Gemiddeld trekt de ploeg momenteel 2.254 aanhangers naar de Competitieweg, een stijging van bijna 36% ten opzichte van de vorige jaargang. Zes keer was het stadion dit seizoen uitverkocht.

De Almeerse formatie communiceerde al eerder dat het op basis van de succesvolle play-offs van vorig seizoen meer seizoenkaarten had binnen gehengeld. Ook nadat het sportief wat minder ging, bleven de seizoenkaartaanvragen binnenstromen. Almere City FC telt momenteel in totaal 1.324 seizoenkaarthouders.