ALMERE - FC Dordrecht kent een turbulente week. De tegenstander van vrijdagavond maakte afgelopen maandag bekend dat hoofdcoach Gerard de Nooijer per direct op non-actief is gesteld. Met assistent-trainer Scott Calderwood als eindverantwoordelijke op de bank, hoopt de club uit Zuid-Holland vrijdag weer eens een resultaat neer te zetten.

Dordt kent vooralsnog immers een zwaar tegenvallend seizoen. De Schapenkoppen wonnen slechts één van de veertien gespeelde wedstrijden en zijn met een schamele zes punten hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie. De ondermaatse resultaten spelen een grote rol in de beslissing van de club om niet verder te gaan met De Nooijer. Al gaf de oefenmeester zelf in de media aan dat de club nog een andere opmerkelijke reden benoemde.

,,Technisch directeur Peter Drijver gaf aan dat ik te professioneel en te veeleisend ben voor deze spelersgroep. Al heeft er vanzelfsprekend meer meegespeeld. De resultaten zijn natuurlijk niet goed, maar dat heb je bij een club als FC Dordrecht. De ene keer gaat het beter dan de andere keer. Dus ik denk niet dat de resultaten doorslaggevend waren”, aldus De Nooijer, wiens ploeg afgelopen zaterdag met 0-3 verloor van FC Eindhoven.

Het contrast met vorig seizoen is groot. Toen veroverde FC Dordrecht na de winterstop een periodetitel en werd in de play-offs op sensationele wijze van SC Cambuur gewonnen. De equipe van De Nooijer sneuvelde in de halve finale, maar stond wel weer op de kaart. De andere kant van de medaille was echter dat belangrijke spelers als Gustavo Hamer, Denis Mahmudov en Jafar Arias een transfer maakten naar de Eredivisie. Daardoor moest deze zomer een nieuw team worden opgebouwd en dat verloopt vooralsnog met horten en stoten.

Almere City FC staat dit seizoen voor de tweede keer in het eigen Yanmar Stadion tegenover Dordt. Eerder troffen beide ploegen elkaar in de eerste ronde van de KNVB Beker. Door een doelpunt van Kevin Luckassen won City dat duel met 1-0. Vorig seizoen eindigde het treffen in de Flevopolder in een 1-1 gelijkspel. Andreias Calcan (foto), die tegenwoordig ons shirt draagt, was destijds verantwoordelijk voor de goal van de gasten.

De equipe van trainer Michele Santoni wil na de 2-0 nederlaag bij TOP Oss de rug rechten en aansluiting houden bij de top van de Keuken Kampioen Divisie. ,,Voor ons is het zaak om de mouwen op te stropen en er vrijdag weer te staan”, aldus de hoofdcoach.

Tickets voor het duel met FC Dordrecht zijn online te bestellen door hier te klikken.