UTRECHT - Almere City FC is van een koude kermis thuis gekomen na het bezoek aan de beloften van FC Utrecht. Na het ontslag van Robert Molenaar hoopte de Almeerders onder trainer Ole Tobiassen op een frisse start, maar men ging op Sportpark Zoudenbalch met 3-1 onderuit.

Vaclav Cerny opende al na zeven minuten de score voor de thuisploeg, en ondanks een veldoverwicht van de gasten wist men dit niet in doelpunten uit te drukken. Halverwege de tweede helft kwam Jong FC Utrecht via Issah Abass op 2-0 en de wedstrijd werd vlak voor tijd definitief beslist door Oddyseus Velanas. Dat Nick Venema in blessuretijd nog scoorde tegen zijn oude ploeg was slechts een doekje voor het bloeden voor Almere City FC.