ALMERE - Er wacht Almere City FC vrijdagavond weer eens een ontmoeting met een beloftenteam. Jong FC Utrecht is op Sportpark Zoudenbalch de tegenstander van een ontketend Almere City FC, dat zijn laatste drie wedstrijden won.

1 uit 14
Van de Domstedelingen mag gerust gezegd worden dat ze een slecht seizoen doormaken. In de afgelopen veertien duels werd slechts één punt gehaald en over het hele seizoen werd er nog maar drie keer gewonnen. Het is een tragische statistiek waaraan ook clubtopscorer Nick Venema, die toch al 14 goals maakte dit seizoen, weinig lijkt te kunnen veranderen. ‘Fenomenema’, zoals zijn bijnaam luidt, was bovendien ook al viermaal trefzeker voor de hoofdmacht van FC Utrecht.

Ongeslagen
Almere City FC verloor in de vijf eerder gespeelde wedstrijden nog nooit van Jong FC Utrecht. Eerder dit seizoen lieten de Flevolanders eveneens geen steken vallen. Goals van Edoardo Soleri, James Efmorfidis en Ricardo Kip zetten de eindstand in het Yanmar Stadion op 3-1. En of dat nog niet genoeg motiverende statistieken zijn: Onder leiding van scheidsrechter Freek van Herk, de hoofdarbiter van vrijdagavond, verloor Almere City FC nog nooit.

Toch zal een wedstrijd tegen Jong FC Utrecht bij sommige supporters ook een bitter gevoel oproepen. De eerste keer dat beide teams elkaar bespeelden, in 2016, was Stadion Galgenwaard het strijdtoneel. In het stadion, dat eerst ook als speellocatie was aangeduid voor vrijdagavond, stevende City destijds in een uitstekende fase van het seizoen op de periodetitel af. Door een schamel 1-1 gelijkspel liep de ploeg van toenmalig trainer Jack de Gier die prijs echter mis.

Zoudenbalch
Misschien is dat dan toch een klein voordeel van de verplaatsing van de wedstrijd naar Sportpark Zoudenbalch. Almere City FC trad daar nog nooit in officieel verband aan. Vorig jaar werd de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht immers afgewerkt op het sportpark van IJsselmeervogels en won Almere City FC met 2-4 door goals van Arsenio Valpoort (2), Ezra Walian en Sherjill MacDonald.

Almere City FC is sterk gestart aan de vierde periode. De eerste drie wedstrijden van deze laatste cyclus werden gewonnen door de ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen en met het speelschema dat nog rest liggen er mogelijkheden op succes. ,,We gaan er uiteraard vol voor. Het is nog wel heel ver weg, maar het zou een mooie afsluiting zijn van het reguliere seizoen. Al blijft het aller belangrijkste dat we hoog eindigen op de ranglijst” zei Bram van Vlerken daar afgelopen weekend al over.