ALMERE - Na twee gelijke spelen op rij gaat Almere City FC op bezoek bij Telstar in Velsen-Zuid. In het Rabobank IJmond Stadion gaat de ploeg van trainer Robert Molenaar op zoek naar de eerste overwinning in de maand oktober.

Het was een moeizame wedstrijd afgelopen zondag voor Almere City FC. De ploeg van trainer Robert Molenaar had moeite om het spel te maken en veel kansen waren er niet. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel en luidde hiermee het einde in van een knappe thuisreeks van negen thuisoverwinningen op rij. Een lichtpuntje was er wel voor aanvaller Shayon Harrison. De Engelsman maakte al zijn zesde doelpunt van het seizoen en staat daarmee op een gedeelde tweede plek op de topscorerslijst in de Keuken Kampioen Divisie. Bovendien wist de voormalig Tottenham Hutspor-speler een ‘viral’ te scoren, door na zijn doelpunt een biertje uit de lucht te plukken en op te drinken.

Tegenstander Telstar trad afgelopen weekend aan tegen MVV. In het zuiden van Limburg eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. Daarmee pakte de ploeg het achtste punt van het seizoen in uitduels. In de thuiswedstrijden gaat het de Witte Leeuwen minder voor de wind. In eigen huis wist de ploeg van Andries Jonker slechts één keer resultaat te halen. Thuis tegen Excelsior waren de Velsenaren met 3-0 te sterk voor de Rotterdammers.

De laatste tien ontmoetingen tussen beide partijen laten wisselvallige resultaten zien. Drie keer wist Almere City FC te winnen, drie keer eindigde het duel in een gelijkspel en vier keer wist Telstar met een overwinning van het veld te stappen. Vorig seizoen eindigde het duel in het Rabobank IJmond Stadion in een 1-1 gelijkspel. Het doelpunt aan Almeerse zijde werd gemaakt door Andreias Calcan. De laatste keer dat de Flevolanders wisten te winnen op bezoek bij Telstar was op 18 november 2016. In een doelpuntrijkduel won de Almeerse ploeg met 3-6.