ALMERE - Almere City FC en FC Dordrecht hebben er vrijdagavond een spannende wedstrijd van gemaakt in het Yanmar Stadion waar de thuisploeg uiteindelijk de gelukkigste was. De Dordtenaren namen een brutale 0-2 voorsprong, maar moesten uiteindelijk toch het onderspit delven in Almere.

Het was dan ook een wedstrijd met twee gezichten waarin de ploeg van trainer Claudio Braga een ijzersterke start kende. Pedro Marques scoorde al na vijf minuten op aangeven van Greene en tien minuten later bracht Jari Schuurman de stand op 0-2. De geschrokken thuisploeg probeerde het tij te keren, maar stuitte enkele malen op keeper Noppert. Kort voor rust wist Mees Kaandorp met een knap schot in de kruising toch de aansluiting te vinden.

In de tweede helft was het vervolgens de thuisploeg die de wedstrijd deed keren. Shayan Harrison zorgde al snel voor de gelijkmaker en halverwege de tweede helft kroonde Kaandorp zich tot man van de wedstrijd door zijn tweede en tevens de winnende voor zijn rekening te nemen: 3-2.