ALMERE - Almere City FC heeft vrijdagavond een uitgelezen mogelijkheid mis gelopen om op gelijke hoogte te komen met SC Cambuur en de tweede periodetitel te claimen. Tegen FC Eindhoven wist de thuisploeg in het eigen Yanmar Stadion niet te scoren.


FC Eindhoven trok al snel een muur op, waar voor Almere City FC geen doorkomen aan leek. Alhoewel de Almeerders in het eerste kwartier veelvuldig in balbezit zijn en de meeste mogelijkheden hebben, houden de gasten goed stand. Het belangrijkste wapenfeit is een poging van afstand van Xian Emmers die net over de kruising vliegt.

Thomas Verheydt laat zich aan het begin van de tweede helft zien, maar zijn kopbal uit een corner mist kracht. Met vier nieuwe krachten in de slotfase probeert City de wedstrijd naar de hand te zetten, maar lukt het de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie niet om een bres te slaan in de Brabantse verdedigingslinie.

Het enige lichtpuntje na de wedstrijd is dat Almere City FC toch één puntje inloopt op koploper SC Cambuur, dat met 0-1 thuis verliest van FC Volendam.