ALMERE - Het seizoen 2018/2019 zit er op voor Almere City FC. Door een 1-2 nederlaag in de return tegen SC Cambuur valt het doek voor de equipe van interim-trainer Ole Tobiasen in de kwartfinale van de play-offs om promotie. ,,Het mocht niet zo zijn. Dit is een bittere pil”, aldus aanvoerder Damon Mirani.

Door de twee gemaakte uitgoals in Leeuwarden (2-2) heeft Almere City FC op het moment van de aftrap een aardige uitgangspositie en de equipe van Tobiasen zit het eerste kwartier ook goed in de wedstrijd. Twee ongelukkige en uiterst knullige momenten doen de situatie in luttele minuten tijd echter 180 graden draaien. Eerst moet doelman Agil Etemadi een op het oog simpele vangbal lossen, waarna Nigel Robertha profiteert en de 0-1 binnen tikt. Even later slaagt de Almeerse goalie er niet in om een voorzet vanaf de linkerflank goed te verwerken en rolt de bal via het lichaam van Anwar Bensabouh tegen de touwen: 0-2.

Mokerslag
Een mokerslag voor de Flevolanders, die plots tegen een loodzware opgave aankijken. Drie doelpunten zijn vereist om alsnog door te dringen tot de halve finale van de play-offs. Door de beweeglijkheid van James Efmorfidis weet de ploeg wel enig gevaar te stichten, maar verder dan wat speldenprikjes komt de thuisploeg tot de rust niet.

Opsteker
Tobiasen besluit bij de start van de tweede helft geen wissels door te voeren, maar zijn ploeg verschijnt wel snel terug binnen de lijnen. De koppen worden nog even bij elkaar gestoken, in de weet dat een wederopstanding noodzakelijk is om nog iets klaar te spelen. City gaat bij de hervatting van het duel dan ook vol felheid en gif op zoek naar de belangrijke aansluitingstreffer. Dat deze al na vijf minuten valt is een opsteker voor de Flevolanders. Stijn Meijer geeft de bal vanaf de achterlijn voor en Vossebelt tikt van dichtbij binnen: 1-2.

Door verschillende blessures bij Cambuur ligt het spel in de daaropvolgende tien minuten meer stil dan dat de bal rolt. Daarmee wordt de snelheid uit de wedstrijd gehaald, wat vooral de gasten goed uitkomt. Met de steun van de eigen aanhang, waaronder ook het eerste elftal van de Almeerse hockeyclub, probeert City in het restant van de wedstrijd nog de gelijkmaker te forceren. Helaas blijven grote kansen echter achterwege. Efmorfidis is nog het meest dreigend, maar ook zijn inzetten stranden in een woud van benen.

‘Ontzettend zuur’
Met het inbrengen van Faris Hammouti, Kevin Luckassen en Rogier Benschop tracht Tobiasen nog een kentering teweeg te brengen, maar het zit er deze avond niet in. ,,We kwamen niet tot genoeg echte kansen”, weet Mirani. ,,Je moet die goal maken. Dan is het jammer dat je bij de mogelijkheden die ontstaan niet weet toe te slaan. We hadden niet verwacht dat we er na vanavond uit zouden liggen. De stemming in de kleedkamer is dan ook heel bedrukt. Dit is ontzettend zuur.”