MAASTRICHT - Een wedstrijd waar meer in had gezeten voor Almere City FC, levert vrijdagavond in Maastricht op de valreep een gelijkspel op: 1-1. Het gelijkspel kan heel belangrijk zijn voor de ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen. Omdat de concurrentie ook veelal punten verspeelt, loopt City één punt in ten opzichte van de overige clubs die strijden om een plek in de top zes.

De gelijkmaker van Stijn Meijer, die na 88 minuten op het scorebord verschijnt, zorgt ervoor dat de Almeerders uiteindelijk met een kleine glimlach de bus naar Flevoland in stappen. ,,Wanneer je zo laat de gelijkmaker scoort moet je tevreden zijn met een punt, maar als je naar de hele wedstrijd kijkt vind ik dat wij meer verdienden”, zegt Tobiassen na het laatste fluitsignaal.

Die mening valt te billijken, want Almere City FC toont zich zeker in het eerste half uur van de wedstrijd de betere ploeg. Dat levert verschillende kansen op. Stijn Meijer weet op enkele meters voor de goal echter niet de ruimte te vinden om uit te halen. Schoten van onder meer Ricardo Kip en Jergé Hoefdraad worden gekeerd door de Maastrichtse doelman Luuk Koopmans.

Aan de andere kant wordt zijn collega-goalie Agil Etemadi echter ook aan het werk gezet. Onder meer Jordy Croux en Joeri Schroijen nemen het Almeerse doel onder vuur, maar de keeper ligt goed in de weg. Na de rust is het de thuisploeg die als eerste toeslaat. Koen Kostons ontsnapt bij een counter aan het oog van meerdere verdedigers en in een één-op-één-situatie met Etemadi schiet hij de Sterrendragers onberispelijk op voorsprong: 1-0.

In het vervolg van de wedstrijd golft het spel op en neer, maar halen beide ploegen niet hun hoogste niveau. Desondanks blijven de Almeerders jagen op de gelijkmaker en in de slotfase krijgen zij loon naar werken. De ingevallen Rogier Benschop – die daarmee zijn debuut maakt in de hoofdmacht van City – slingert de bal voor de goal en Stijn Meijer knikt de gelijkmaker binnen.

,,Het was een uitstekende assist. Ik kon de bal zo binnenlopen”, aldus de doelpuntenmaker luttele minuten later. ,,Ik stond al vier wedstrijden droog, dus het is heerlijk dat die bal binnenvalt. Toch denk ik dat we, gezien het aantal kansen, ook hadden kunnen winnen.”

Dat MVV-doelman Luuk Koopmans door het Limburgse publiek wordt verkozen tot Man of the Match is in dat opzicht veelzeggend. De keeper voorkomt onder meer met een knappe redding dat Youri Loen al eerder het net vindt.

,,Ik ben blij dat we ons in de wedstrijd terug geknokt hebben en uiteindelijk nog verdiend een punt pakken”, aldus Tobiasen, wiens ploeg volgende week in eigen huis aantreedt tegen zijn oude club, Sparta Rotterdam.