VELSEN-ZUID - Almere City FC moet voor de tweede keer op rij genoegen nemen met een gelijkspel. In het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid is het lange tijd de bovenliggende partij tegen Telstar, maar wordt het 1-1. Door de knotsgekke uitslagen in de Keuken Kampioen Divisie loopt Almere City FC wel één puntje in op concurrenten FC Twente, Sparta Rotterdam en TOP Oss.

Met nog twintig minuten op de klok zet Almere City FC aan. Met man en macht probeert de ploeg van Michele Santoni een 1-0 achterstand weg te werken. De situatie lijkt echter uitzichtloos. Een schot van Andreias Calcan wordt net naast getikt, een ander balletje van hem van de lijn gehaald. Ondertussen weet iedereen: elke uitval van Telstar kan een ticket naar een roemloze aftocht zijn.

Maar het is de gedrongen Roemeen die vijf minuten voor tijd toch zijn gram haalt. Op een steekballetje van invaller Jerge Hoefdraad haalt hij met een vernietigend schot in de nok van het doel een gelijkspel uit het vuur voor Almere City FC. De 126 meegereisde Almere City fans gaan uit hun dak en Almere krijgt waar het zich hard voor maakt.

De achterstand bij de Witte Leeuwen komt voor Almere City FC namelijk letterlijk uit de lucht vallen. Een ros naar voren vanaf de eigen helft van Telstar valt voor de voeten van een waakzame Terrell Ondaan en die twijfelt geen moment. Met een geplaatst balletje zorgt hij ervoor dat er een mandje in het Rabobank IJmond Stadion wordt gehesen.

Almere City FC heeft tot die wonderbaarlijke goal een licht overwicht. Er zijn echter genoeg kansen van beide zijden om de score in Velsen-Zuid te openen. James Efmorfidis ziet een bal van de lijn gehaald. Soleri is ook twee keer dichtbij, één keer met een hakje in het vijfmetergebied, de andere keer met een kopbal die hij net aan de verkeerde kant van de paal dropt. Ook Telstar maakt via Shaquill Sno aanspraak op de openingstreffer. Doelpuntloos wordt echter de kleedkamer voor de rust opgezocht.

Een mentale opsteker, noemt hoofdtrainer Michele Santoni het vertoonde spel in het laatste kwartier. Volgende week mag de ploeg afreizen naar Het Kasteel en treft het Sparta, dat juist een mentale opdonder kreeg te verwerken met een 3-0 verlies uit bij Helmond Sport.