ALMERE - Almere City FC is opgeklommen naar de derde plaats van de Keuken Kampioen Divisie nadat het met het kleinst mogelijke verschil van Willem II wist te winnen. Jeredy Hilterman wist in het Yanmar Stadion de enige goal van de wedstrijd te maken: 1-0.


De ploeg van trainer Alex Pastoor zet daarmee de goede reeks voort terwijl Willem II, dat ook graag de aansluting met de top vier had gehad, weer even pas op de plaats maken. Met regen, hagel en harde wind viel er voor de toeschouwers in eerste instantie weinig te genieten. Tot zij halverwege de eerste helft een knappe pass van Pascu zagen die vakkundig werd afgerond door Hilterman. Kansen zijn er hierna over en weer. Voor Willem II mikt Verreth naast en bij de thuisploeg komt Pena net tekort

Na de pauze proberen de Tilburgers het tij te keren, hebben ook het meest balbezit, maar moeten het voornamelijk hebben van schoten uit de tweede lijn die keeper Bakker niet kunnen verrassen. In de slotfase breekt de thuisploeg er nog een paar keer gevaarlijk ut, maar aan de score verandert niets meer.