ALMERE - Het is nog te vroeg om te stellen dat het lek boven is, maar het geloof en de punten zijn wel teruggekeerd bij Almere City FC. Nadat vorige week Roda JC met 1-2 werd verslagen, moest ditmaal Jong AZ eraan geloven: 2-0. 'Liever zware wedstrijden en drie punten pakken, dan mooi spel en met lege handen staan', zei hoofdtrainer Michele Santoni met gevoel voor understatement.

De Almeerders waren in de eerste helft de bovenliggende partij, maar wisten dat in de beginfase nog niet uit te drukken in grote kansen. Radinio Balker, die wederom samen met Damon Mirani in het hart van de defensie plaats nam, was met twee kopballen en een schot nog het dichtst bij een treffer. Doelman Jasper Schendelaar was op dat moment echter een sta-in-de-weg.

Na 27 minuten spelen was het James Efmorfidis, door de stadionspeaker bestempeld als ‘onze Griekse God’, die de ban brak. Uit een hoekschoep van Youri Loen kreeg Jong AZ de bal niet lekker weggewerkt. Efmorfidis kreeg de bal voor zijn voeten, trok naar binnen en schoot met rechts hard raak. De 1-0 tussenstand stond ook bij rust op het scorebord.

In het tweede bedrijf had City, dat speelde met slechts drie basisspelers van boven de 22, het zwaar en kwam de ploeg nog slechts sporadisch aan voetballen toe. Er moest vooral in defensief opzicht veel werk worden verzet. Hoewel hele grote kansen voor Jong AZ uitbleven, had Agil Etemadi wel de paal en de lat nodig om zijn doel schoon te houden.

Santoni was na afloop content met het resultaat. 'Een paar maanden geleden zouden we deze wedstrijd waarschijnlijk nog uit handen hebben gegeven. Nu hebben we de overwinning uit het vuur gesleept. Daar kwam soms wat mazzel bij kijken, maar geluk dwing je af met een bepaalde mindset. Daarnaast hebben we negentig minuten lang gestreden. Dat is een belangrijke eigenschap.'

Pas in blessuretijd wisten de Almeerders dat de punten definitief binnen waren, toen aanvoerder Tim Receveur de 2-0 tegen de touwen schoot. 'Natuurlijk is het fijn om te scoren, maar ik had die goal liever een kwartier eerder gemaakt', zei de captain. 'Er waren een paar fases waarin Jong AZ de betere partij was, maar ik had eigenlijk nooit het gevoel dat ze zouden gaan scoren. We hebben nu twee overwinningen op rij geboekt en kunnen weer omhoog kijken. Dit geeft het nodige vertrouwen richting de komende twee mooie uitduels.'